Nova neteja i desbrossament en l’entorn i itineraris de l’illa de Tabarca per a Setmana Santa

1884

L’Ajuntament d’Alacant ha procedit a realitzar un desbrossament i una neteja a fons de l’entorn i dels itineraris de la zona emmurallada i alguns solars de l’illa de Tabarca. L’àrea de Neteja, que dirigeix Israel Cortés, ha realitzat una acció coordinada per a eliminar mates, herbes i fullaraques que completa a la desenvolupada el mes de febrer als carrers i parcs de la zona habitada.

Israel Corts ha explicat que “hem desenvolupat aquesta acció que complementa a la ja realitzada al febrer als carrers i places de la zona habitada, a més de les platges, amb la finalitat d’eliminar les mates i males herbes existents en l’entorn, alguns solars i, sobretot, en els itineraris de la zona emmurallada molt freqüentats pels turistes”.

Corts ha explicat que “estem en permanent contacte amb els veïns i a través dels operaris del servei de neteja i de parcs i jardins amb la finalitat d’anar atenent les necessitats que es presenten perquè els enclavaments monumentals i turístics es mostren sempre en perfectes condicions”.

Corts ha recordat que “hem treballat tots aquests mesos per a conéixer les necessitats en matèria de neteja a través dels informes dels inspectors i hem modificat la programació de Neteja per a poder actuar i atendre les peticions que ens plantegen els veïns en tots els barris i en llocs emblemàtics de la ciutat com és l’Illa de Tabarca”.

“He d’agrair l’esforç que estan realitzat des d’UTE Alacant i, especialment, tots els operaris de la plantilla per la implicació perquè puguem fer un bon treball que de resposta al que ens demanen els veïns i que puguem oferir la millor imatge de la ciutat amb la complicitat i el treball de tots”, ha ressaltat Corts.

La nova programació de Neteja ha incrementat els aigualejos, que eren cada 45 dies, i passen a ser quinzenals i fins i tot setmanals en els espais més concorreguts del centre i els barris. A més s’ha canviat el sistema de neteja introduint equips de *sopladora i *barredora, a més dels escombrariaires tradicionals per al repàs al llarg del dia. I, també, s’ha reforçat la neteja en les principals avingudes i espais de major interés com a accés a col·legis, mercats o llocs de gran afluència de persones.

#*alicanteesmicasa
El regidor de Neteja ha destacat igualment que a més de realitzar un esforç per millorar la neteja urbana, la Regidoria conjuntament amb l’empresa concessionària, han posat en marxa una campanya de conscienciació amb el lema “#*alicanteesmicasa”, a través de diversos suports publicitaris, mitjans de comunicació i xarxes socials, per a demanar als alacantins que contribuïsquen a mantindre neta la ciutat com si fora la seua casa intentant depositar en papereres els papers, pots, burilles de cigarrets i xiclets, amb la finalitat de mantindre els carrers en les millors condicions possibles de neteja.

“Tractem de reforçar les bones conductes ciutadanes i premiar a aquelles persona que ho fan bé utilitzant les papereres per a apagar una simple burilla i tirar-la al cendrer, en aquelles que ja compten amb aquest dispositius, que eviten tirar el xiclet a la vorera o que trauen el fem a l’hora indicada” ha explicat Cortesa.

“Per aquest motiu hàgem realitzat imatges amb el sofà enmig de l’Esplanada o altres llocs d’Alacant com si fora la nostra casa o vídeos en les xarxes amb càmera oculta on la nostra protagonista premia als veïns que utilitzen papereres i altres dispositius com es correspon amb una improvisada abraçada” ha afegit l’edil.

Compartir