Navarro posa en valor el disseny del cinturó verd del Pla General

1352

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, posa en valor la protecció del cinturó agrari de l’Horta de la Plana que contempla el nou Pla General «perquè avança cap a un urbanisme sostenible i es projecta en una pantalla que redueix l’impacte de la indústria de l’entorn del polígon del Serrallo en la població».

«El Pla General Estructural, que encara ara la segona fase d’exposició al públic,i l’Estratègia Territorial Ambiental de la Generalitat Valenciana recullen com a sòl rural protegit la zona de l’Horta de la Plana, o la séquia d’Almalafa, entre Castelló i Almassora, pel seu valor paisatgístic i la seua alta capacitat agrícola. Ara és una zona en discòrdia per la desclassificació de sòl urbanitzable industrial quan la pròpia estratègia territorial assenyala que no hi ha dèficit de sòl industrial i afirma que aquest cinturó verd es projecta com una pantalla per a mitigar l’afecció dels usos industrials en el nucli urbà», afirma el edil de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El regidor municipal ha visitat aquesta setmana la zona per a defensar els criteris fixats en el Pla General i l’Estratègia Territorial Ambiental de la Generalitat i ha advocat «per planificar un urbanisme amb una mirada àmplia i sostenible i no caure en errors del passat basats en interessos particulars i cantonalistes».

«El Pla General protegeix 22,5 milions de metres quadrats de sòl agrícola i altres 9 milions de sòl natural, impulsant un model sostenible i cuidador de la ciutat que reforça la conservació del territori, mitiga les possibles emissions procedents de la indústria en la població i ajuda a reactivar la nostra agricultura. Per això, des de la Regidoria de Transició Ecològica entenem els criteris ambientals i paisatgístics que recullen tant el Pla General Estructural com la declaració ambiental de la Generalitat, les mateixes condicions que ja va decidir en 2014 en la seua Estratègia Territorial la llavors consellera de Territori, Isabel Bonig, per a caminar cap a un urbanisme sostenible», afegeix Navarro.

El Pla General inclou com a àrea de sòl rural protegit l’Horta de Plana destacant la seua alta capacitat agrícola, l’existència de recursos hídrics essencials com la xarxa de séquies o la proximitat de la Séquia Major, o elements paisatgístics com el Molí del Salt de la Núvia camins històrics com Vinamargo i Almalafa.

El Pla General completa el cinturó verd al costat de la Ronda Est i Nord de la ciutat amb l’entorn de Ramell-Rui Sec, subratllant la presència de séquies i elements d’interés cultural, ambiental i paisatgístic.

Compartir