Navarro implica a les comunitats de regants de Castelló per a impulsar la bonificació de l’IBI rústic

2772

El regidor de Transició Ecològica es reuneix amb el Sindicat de Regs, Coto Arrocero i regants del Pantà de María Cristina

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, s’ha reunit aquest dimarts amb les tres comunitats de regants de la ciutat per a implicar-les en l’aplicació de la bonificació de l’IBI rústic en aquelles parcel·les que es troben en cultiu i que certifiquen en ecològic. Aquestes associacions agrupen les terres del terme municipal i a través del consum en el reg s’ajudarà a localitzar aquells propietaris amb terres en actiu i que tindran dret a aquesta mesura.

“Aquesta mesura de l’IBI rústic inclou una mirada verda i vol ajudar a recuperar l’activitat agrària en el cinturó periurbà i tindre, així mateix, més capacitat per a lluitar contra el canvi climàtic. Així, en les ordenances fiscals de 2021 hem incorporat una bonificació d’un 50% per als horts en marxa i, a més, de fins a un 70% per als quals certifiquen en ecològic”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, als representants del Sindicat de Regs, Coto Arrocero i la comunitat de regants del Pantà de María Cristina en una trobada en la Cambra Agrària Municipal.

Navarro ha indicat que les sol·licituds per a optar a aquesta mesura es podran presentar de l’1 de gener al 31 de març i que el primer rebut de l’IBI rústic amb descompte s’aplicaria en 2022. El regidor ha subratllat que durant el pròxim exercici i amb l’ajuda de les comunitats de regants es difondrà aquesta proposta entre els agricultors. Ha apuntat, així mateix, que aquest impost tindrà un caràcter progressiu i quedaran fora aquelles grans propietats de més de 10 hectàrees d’un únic propietari.

El regidor ressalta que aquesta mesura forma part de l’estratègia de reactivació del Parc Agrari, que contempla mesures de suport per a recuperar camps abandonats i propiciar un relleu generacional amb formes de producció agroecològiques i canals curts de comercialització.

Compartir