Navarrés millorarà l’accés a l’ajuntament de Navarrés amb ajuda de la Diputació

1001

La Diputació de València ha destinat 40.000 euros a Navarrés per a millorar l’accessibilitat de l’ajuntament. Una subvenció directa que posarà solució a “un gran problema, a una reivindicació històrica dels veïns”, segons l’alcaldessa, Estela del Carmen Darocas.

Les actuacions que es van a dur a terme són la reforma dels serveis, per a adaptar-los a persones amb mobilitat reduïda, i la construcció d’un ascensor. Segons explica l’alcaldessa de Navarrés, l’edifici municipal consta de tres plantes: en la primera es troba l’àrea d’administració, alcaldia i les regidories, i en la segona el saló de plens.

Darocas assenyala que des del consistori han rebut queixes “perquè hi ha persones majors o amb diversitat funcional que no poden accedir com sí fa la resta de veïns als serveis de l’ajuntament i en algunes ocasions ha hagut de baixar el personal a atendre’ls perquè no podien pujar a fer els seus tràmits”. El mateix, assegura, passa quan se celebra un ple. “A alguns veïns que solen assistir a les sessions els costa vindre perquè han de pujar dues plantes”, explica Darocas.

Les obres en aquest municipi de la Canal, d’uns 3.000 habitants, suposaran una inversió propera als 60.000 euros. D’aquesta quantitat, la Diputació de València aportarà 39.900 euros i la resta els posarà l’Ajuntament de Navarrés.

Més ajudes directes

La subvenció directa de Presidència per a millorar l’accessibilitat de l’ajuntament, amb expedient datat el 21 de febrer d’enguany i que actualment està aprovat i en tramitació, és una més de les ajudes directes de la Diputació a Navarrés, que al final d’enguany hauran superat el milió d’euros.

Eixa quantitat total d’1.100.000 euros inclou els 405.000 euros que la corporació que presideix Jorge Rodríguez té previst invertir enguany en el municipi de la Canal. A més del condicionament del consistori, amb un pressupost aprovat de 40.000 euros, els comptes de 2018 inclouen 243.000 euros del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), 57.000 euros per a fer front a danys causats per les pluges, 54.000 euros del Fons de Cooperació Municipal i 12.000 euros per a gestió forestal.

On millor s’aprecia l’increment de les ajudes directes al municipi és en la comparativa dels anys 2014-2015, els últims de l’anterior etapa de govern, en la qual Navarrés va rebre 493.000 euros, amb els exercicis 2016-2017, els dos primers de la present legislatura, en els quals la Diputació ha destinat 665.000 euros al municipi. Aquestes ajudes, segons explica el president, “han pogut destinar-se al que han decidit els ajuntaments, en la nostra línia d’apostar per l’autonomia local i garantir un finançament just als municipis valencians per a exercir-la”.

Entre les ajudes dels últims anys destaquen els més de 280.000 euros que Navarrés ha rebut del Pla d’Inversions Sostenibles (IFS), una iniciativa de Jorge Rodríguez per a invertir en els municipis el romanent d’exercicis anteriors i evitar així que els diners acabaren en els bancs. Amb el IFS s’han millorat les canalitzacions de Playamonte, s’ha renovat la xarxa d’aigua potable del carrer Major i s’ha conservat l’abric del Garrofero, entre altres actuacions.

També s’han dut a terme altres actuacions importants per a Navarrés a través del SOM, l’antic PPOS, mitjançant el qual s’ha habilitat un saló polivalent en dues fases, amb una inversió de 230.000 euros. I en matèria de carreteres, s’ha executat un itinerari per als vianants en la CV-580, amb un cost de la intervenció de 30.000 euros.

Compartir