Nacho Abad, Carlos Fidalgo, Teresa Cremeselle i Graziella Moreno són els guardonats de Letras del Mediterráneo 2020

4898

El president de la Diputació, José Martí, i la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, han donat a conéixer hui en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) els noms dels quatre guardonats del certamen literari Letras del Mediterráneo, que en 2020 compleix la seua cinquena edició. Es tracta de Nacho Abad en narrativa, Carlos Fidalgo en novel·la històrica, Teresa Cameselle en novel•la romàntica i Graziella Moreno en novel•la negra. Els quatre treballen ja en la redacció dels seus relats que veuran la llum al llarg del present any i que estaran ambientats en localitats de la província com Morella, Vilafamés i Benassal. En l’acte han participat els autors seleccionats, a excepció de Teresa Cameselle, que no ha pogut acudir i ha estat representada per la seua editora, Rosa Forja.
En la presentació, el president de la Diputació, José Martí, ha manifestat que “és necessari continuar apostant per la Cultura i animant a llegir a les noves generacions”, alhora que ha destacat la importància d’aquest certamen “amb el qual es posa de manifest que la província de Castelló és un bon lloc per a inspirar-se per a escriure perquè ofereix una infinitat de sensacions i perquè disposa dels racons tranquils que necessita el novel·lista per a construir les seues històries”.
Per part seua, la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha assenyalat que Letras del Mediterráneo “és una iniciativa en la qual la Cultura i el Turisme es donen la mà per a transportar als lectors a desenes de racons meravellosos de la nostra geografia provincial”. Per a la diputada és important destacar que “els autors de les novel·les compten amb una important trajectòria literària”.
Els guardonats de hui s’uneixen als de les quatre edicions anteriors: Juan Bolea, Dolores García Ruiz, José Luis Rodríguez del Corral, Alejandro Martínez Gallo, Megan Maxwell, León Arsenal, Juli Cèsar Cano, Rosa Ribas, Lola P. Neva, Espido Freire, Pere Cervantes, Paz Castelló, Anna Casanovas, Fernando Martínez Laínez, Marin Ledun i Marta Robles. Ells van escriure novel·les que van transcórrer a Castelló, les platges de Benicàssim, el Desert de les Palmes, Orpesa, Peníscola, el Penyagolosa, Almassora, Culla i molts altres llocs de la província de Castelló, projectant la imatge de les nostres comarques en tota Espanya, Amèrica Llatina i països europeus com Grècia o França.
CURRÍCULUMS DELS GUARDONATS EN 2020
– Nacho Abad és periodista de successos i un dels rostres més populars de la televisió, mitjà en el qual porta quinze anys informant sobre la crònica negra, encara que curiosament, la seua faceta com a escriptor la va iniciar en clau d’humor amb Diario de una becaria. Dins del gènere de novel·la negra ha publicat la verdad está equivocada i Sé que estás viva.
– Carlos Fidalgo va aconseguir el V Premi Tristana de literatura fantàstica que convoca l’Ajuntament de Santander, amb la seua primera novel·la: El agujero de Hermand. Es tracta d’un relat ambientat en la guerra de l’Afganistan. La seua segona novel·la, La sombra blanca, transcorre en les trinxeres de la I Guerra Mundial. L’autor també ha guanyat el XXVI Premio Tiflos de Cuento de la Fundación Once, amb el títol Septiembre negro, amb el qual fa un repàs per les zones fosques de l’olimpisme.
– Teresa Cameselle, que escriu històries d’allò més variades, va publicar en 2008 la seua primera novel·la, La hija del cónsul, amb la qual va guanyar el Premio Talismán de novel•la romàntica. Altres títols destacats en la seua carreta són No todo fue mentira, El mapa de tus sueños i No soy la bella durmiente.
– Graziella Moreno és jutgessa en un jutjat penal de Barcelona i autora de novel·les com El bosque de los inocentes i Juegos de maldad.

Compartir