Morella presenta la 762a edició de la Fira, que es celebrarà els dies 8 i 9 de setembre

614

Morella ha presentat avui la programació de la 762a edició de la Fira. Aquesta tindrà lloc aquest cap de setmana del 8 i 9 de setembre on destaca la participació de la dansa dels Llauradors del 54 Sexenni a l’acte d’inauguració, aprofitant aquest any tan especial a la ciutat. Així, el regidor de Desenvolupament Rural, Rafa Pallarés, i la presidenta de l’Associació Firal, Silvia Ferrer, han mostrat la programació completa que compta amb diferents actes taurins durant la jornada del dissabte.

Rafa Pallarés ha destacat que “la Fira de Morella és el millor aparador per a mostrar els nostres productes, així com per a reivindicar el sector primari, un dels motors econòmics de la nostra zona que cal mantindre i fomentar”. A més, l’edil ha explicat que “la Fira de Morella té una extensa tradició com demostren els seus 762 anys. Així, es concentren milers de visitants durant el cap de setmana per a gaudir i conéixer els productes d’ací”. Finalment, Rafa ha comentat que “com és tradicional en anys de Sexenni, aquesta edició de la Fira comptarà amb la dansa dels Llauradors durant l’acte d’inauguració, la qual cosa és un atractiu més de la Fira de Morella”.

D’altra banda, la presidenta de l’Associació Firal ha dit que “l’edició anterior vam introduir els actes taurins entre les activitats tradicionals de Fira i hem decidit continuar en aquesta edició”. Silvia ha aprofitat per a “convidar a tots i totes a vindre a la Fira de Morella i gaudir dels nostres productes, així com conéixer-los de més a prop”.

La Fira de Morella compta amb diferents zones i espais que separen la zona més comercial dels animals. D’aquesta manera, l’Espai Firal i l’Albereda concentren la part comercial i a l’exterior de l’Espai Firal se situa el ramat en les carpes especials. Cal recordar que Morella té un important teixit comercial i gastronòmic que aprofita aquest cap de setmana per a mostrar totes les possibilitats que ofereix.

Programació de Fira de Morella
La Fira de Morella concentra activitats durant tot el cap de setmana perquè puguen gaudir menuts i grans. Així, el dissabte a les 12.30 hores hi ha una cercavila des de l’ajuntament amb l’Associació Musical Mestre Candel que finalitza amb l’acte d’inauguració de la 762 edició de la Fira de Morella. En aquest acte participarà la dansa dels Llauradors del 54 Sexenni. A les 17.30 hores hi haurà vaques de la ramaderia Teodoro Adell a la Plaça de Bous, a les 19.30 es fa la prova del bou i a la nit, a les 24.00 hores, l’embolada d’aquest. El diumenge també comença amb una cercavila amb la banda de música des de l’ajuntament i a les 13.30 hores se celebra l’acte central de Fira.

Compartir