Morella obre les portes del Museu del Sexenni

1372

Morella va inaugurar ahir el nou Museu del Sexenni, el qual ha estat remodelat i modernitzat amb motiu del 54 Sexenni que té lloc enguany. D’aquesta manera, durant l’acte s’han mostrat els nous continguts que alberga aquest museu per a apropar i donar a conéixer les festes més importants de Morella, que se celebren cada sis anys. Així, Morella pretén mostrar als i les visitants la festa del Sexenni, una festa extraordinària i única que està declarada Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial.

El Museu del Sexenni de Morella s’ha modernitzat i reformat per complet respecte a la versió anterior. Aquest, ubicat a l’església de Sant Nicolau, compta amb nous i actualitzats audiovisuals que ofereixen una completa visita al museu per a conéixer el Sexenni i tots els elements que en formen part més profundament. Així, aquest emplaçament compta amb diferents vestits de les danses tradicionals del Sexenni, els quals s’acompanyen de vídeos que els mostren en el seu context.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “el Museu del Sexenni és molt important per a la ciutat per a apropar i donar a conéixer aquesta festa tan especial que sols se celebra cada sis anys”. D’aquesta manera, l’edil ha comentat que “en aquest museu es poden veure tapissos i vestits característics del Sexenni acompanyats d’audiovisuals que mostren com es viu la festa a la ciutat”. L’edil ha explicat que “aquest museu s’incorpora a la xarxa de Museus de Morella per ampliar l’oferta cultural de la ciutat” a més, “el Museu del Sexenni s’inaugura en aquest any 2018, any del 54 Sexenni que tindrà lloc entre el 18 i el 27 d’agost”.

El Museu del Sexenni s’uneix a la xarxa de Museus de Morella junt amb el Castell, el museu Temps de Dinosaures, les Torres de Sant Miquel i la Basílica Arxiprestal. D’aquesta manera, amb la compra de l’entrada conjunta als museus, la del Museu del Sexenni és gratuïta.

Compartir