Morella inicia les XV Jornades Gastronómicas de la Trufa de Morella – Els Ports

1484

Morella ha inaugurat les XV Jornades de la Trufa en la Llotja de l’ajuntament. Estes s’allarguen des del 1 de febrer fins a l’11 de març on el diamant negre dels Ports serà el protagonista dels menús especials dels restaurants de la ciutat. A més, s’han programat diferents activitats complementàries per a mostrar com cuinar este producte. Les degustacions i els showcooking són les activitats amb més acollida on es poden veure i degustar diferents plats cuinats amb trufa.

La inauguració ha donat a conéixer els menús especials que han preparat Cardenal Ram, Casa Roque, Daluan, La Fonda Moreno, marqués de Cruïlles, L’Hostal del Pastor, Pizzeria Lola, Vinatea, El Faixero, l’Escudella i la Taverna del Forn. Així, Morella arranca unes jornades carregades d’activitats gastronòmiques sobre les quals el regidor de Turisme, Jorge García, ha explicat que “són molt importants per a Morella, ja que la gastronomia és un atractiu més que oferix la ciutat a més del seu patrimoni arquitectònic i cultural”. L’edil també ha destacat que “la trufa és un producte molt característic d’esta zona, per la qual cosa, l’hem de donar a conéixer i que la gent puga disfrutar de totes les seues possibilitats culinàries“.

Els showcooking són activitats amb molta acollida dins de les Jornades de la Trufa. D’esta manera, el dos de febrer, Casa Roque comença el primer d’estos, seguit del restaurant Vinatea el dia nou. Així, abans del primer showcooking entregarà el Premi Patronat de Turisme 2018 a Toprural, el portal especialitzat en turisme rural i d’interior. En el mes de març, el dia dos, ho realitzaran conjuntament el restaurant El Faixero i la Pizzeria Lola i finalment Daluan el nou de març. A més hi ha també tallers amb altres productes de la zona com els olis de les oliveres mil·lenaris Taula del Sénia o el taller degustació de productes Morella, així com el maridatge amb vins de la Terra Alta.

Compartir