Moliner tanca la seua presidència de la Diputació de Castelló després de l’ùltim plenari

483

“Hui em vaig amb la serenitat de la consciència tranquil·la, amb la responsabilitat de l’honor rebut, i amb la satisfacció pel treball realitzat, amb l’emoció de deixar grans amics i amb la passió per aquesta terra extraordinària i amb la gratitud infinita a tots els que ens han ajudat a fer les coses tan bé com siga possible. Als qui comencen, els meus més sincers desitjos de sort, crec que la seua sort serà la de tota la província”.

Amb aqueixes paraules ha conclòs el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, la seua intervenció, amb la qual ha tancat hui la legislatura en l’últim Ple de l’actual Corporació Provincial. Una sessió plenària en la qual tots els portaveus dels grups polítics de l’oposició han posat en valor la labor realitzada pel president Moliner al capdavant del Govern Provincial i amb la intervenció del qual el president ha acomiadat públicament la seua trajectòria al capdavant de la institució.

“Aquest és un ple important per a mi pel que suposa de tancar un cicle de huit anys. Quan arribem en 2011 la societat castellonenca i la Diputació vivien immerses en una crisi econòmica, social, una crisi *reputacional i identitària d’aquesta societat castellonenca. Ens vam proposar en aquell moment treballar per a intentar aportar nostre guanye d’arena perquè allò canviara. Sempre he pensat que el treball és l’única eina que existeix per a canviar les coses, i a això ens hem dedicat durant aquests huit anys. Ens dediquem en primer lloc a apuntalar la institució per a després poder-la projectar i transformar en el que volíem, que no era una altra cosa que una eina útil per a la societat, mai busquem una Diputació protagonista, sinó una província protagonista amb una Diputació útil per a ajudar-lo a ser-ho”.

El president Moliner ha agraït en la seua intervenció a “totes les persones que heu treballat durant aquests huit anys en els equips de govern que han aguantat a aquesta presidència, als diputats d’aquestes legislatures en el Grup Popular, gràcies per haver entés el missatge des del primer moment, el treball sincer, sense mirar hores per a aconseguir l’objectiu de convertir la província en l’epicentre de les nostres polítiques perquè cada dia més castellonencs pogueren sentir-se més orgullosos de ser de la seua terra”.

“Gràcies a tots els diputats de les dues corporacions, als de govern i als de l’oposició. Hem sigut molt millors a les aportacions de l’oposició. Algunes de les grans i bones coses que ha fet aquesta casa les ha fetes gràcies a idees de l’oposició, i això li ho agraïsc. Ho hem fet amb sinceritat, tenint clar tots que estàvem sumant per a un projecte col·lectiu. El mèrit del consens pot partir de qui el proposa, però és compartit amb qui l’accepta, i si és cert que el consens calga posar-lo en valor amb dues majories absolutes, també cal reconéixer sincerament el mèrit d’acceptar-lo des d’una oposició que té ganes d’aconseguir el poder i un legítim interés de desgast del Govern”.

El president Moliner ha posat en valor a més el treball dels funcionaris de la Diputació “que han fet possible el miracle de fer molt més amb molt menys, amb menys recursos i menys personal”. A més, ha agraït a tots els alcaldes i alcaldesses de la província la seua dedicació durant aquest temps. “Els he trobat sempre amb una col·laboració lleial i una voluntat obsessiva de treballar pel seu poble, els ajuntaments són la raó de ser d’aquesta casa i bona part del que hem aconseguit ha sigut gràcies a ells i es mereixen la meua absoluta gratitud i reconeixement, especialment aquells que no cobren per ser alcaldes”.

Finalment, el president ha tingut paraules d’agraïment i gratitud amb tots els castellonencs. “Gràcies a la gent, als ciutadans que des de tots els racons de la província ens han permés compartir una conversa, una reflexió o una mirada d’ànim o de crítica, perquè unes i unes altres han servit perquè cada dia intentàrem tindre més il·lusió per fer bé les coses”.

Compartir