Moliner sume al PSPV en la seua petició a la Generalitat perquè retire l’exigència del segon metge en els festejos de bous al carrer

1119
ple diputacio castello bous al carrer

La defensa de les tradicions taurines ha protagonitzat la primera sessió plenària de la Diputació este 2018, i el president del Govern Provincial ha sumat al Grup Socialista a la seua petició a la Generalitat perquè retire l’exigència del segon metge en l’organització de festejos de bous al carrer. Ha sigut a través d’una moció presentada per l’Equip de Govern, abonada pel Grup Socialista i l’abstenció de Compreels meus, Castelló en Moviment i Ciutadans per la que ha eixit avant esta exigència tal com han defés de forma massiva els col·lectius taurins de la província.

El diputat delegat de l’Escola Taurina, Pablo Roig, ha assegurat que “El Govern Provincial està a favor dels festejos taurins en totes les modalitats que permet la llei, i és important que cada grup polític es manifeste clarament i diga si està a favor o no. Perquè no volem polititzar la festa, és el que ens demanen els col·lectius taurins, i així ho abonem”.

En eixe sentit, Roig ha fet insistència en què “en el que treballem en la Diputació és a ajudar a l’organització d’uns festejos que compta amb una xarxa d’associacions i col·lectius molt importants a Castelló, tant que en la nostra província es duen a terme més de quatre mil festejos de bous al carrer cada any, i hem de facilitar la seua celebració. El que no pot ser és que per este tipus de complicacions com la que estem tractant hui, a un poble li coste més tot el que comporta l’organització del festeig que la compra del propi bou. És per això que mantenim que no volem polititzar la qüestió, però des del Govern Provincial no mirarem a un altre costat quan es tracta de complicar que es facen estos festejos. Els anime a treballar junts i deixar d’encarir l’organització dels festejos i facilitarem que se celebren. Anirem tots en la mateixa línia en quelcom tan important com els bous al carrer”.

És per això que esta moció presentada pel Grup Popular i abonada únicament pel Grup Socialista insta a la Generalitat a derogar la disposició addicional quinta introduïda per la Llei 21/2017, de 28 de desembre, abans que s’inicie la temporada de festejos taurins populars. Així mateix assenyala que es trasllade de l’acord al president de la Generalitat, al president de Les Corts i a les associacions taurines de la província de Castelló.

Cal recordar que el suport de la Diputació de Castelló als festejos taurins es mantindrà este 2018 amb una línia d’ajudes de 100.000 euros dirigida al foment, difusió i suport a l’organització de festejos taurins en la província de Castelló alhora que promou el bou de toreig a través de l’activitat de l’Escola Taurina.

Contra la taxa de Generalitat pels residus ceràmics
El Govern Provincial ha mostrat, amb l’únic suport del Grup Ciutadans i el rebuig de PSPV, Compreels meus i Castelló en Moviment, el seu suport a la indústria ceràmica de Castelló a l’exigir a la Generalitat, a través d’una moció presentada pel Grup Popular, que derogue l’impost sobre l’eliminació de residus en abocadorsque afectarà molt negativament a un dels sectors més importants de la nostra província com és la indústria ceràmica”, tal com ha defés el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella.

Presa de possessió de Francisco Grande i Càrrec de portaveu d’Antonio Lorenzo
La sessió plenària de hui també ha estat protagonitzada per la presa de possessió, com a diputat provincial del Grup Socialista Francisco Patricio Grande López darrere de la dimissió del seu antecessor, José Benlloch.

A més, el Ple ha donat compte de l’escrit del Grup Socialista sobre la modificació de la composició de la Junta de Portaveus a l’assumir la càrrec de portaveu del grup el diputat Antonio Lorenzo, i com a suplent el diputat Santiago Pérez.

Compartir