Moliner deixarà una Diputació amb deute zero i amb uns pressupostos aprobats per a acometre inversions

557

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, conclourà la legislatura fent realitat el seu compromís de deixar a zero el deute de la institució amb els bancs per primera vegada en la seua història i amb el més inversor dels seus pressupostos. Dues variables que amplien el marge del Govern Provincial al màxim per a millorar els serveis als pobles i la qualitat de vida a tots els castellonencs, continuant amb la seua labor estratègica de potenciar la igualtat d’oportunitats en tot el territori provincial i treballant per revertir la situació de despoblació que amenaça a bona part de l’interior de la província. I és que l’eficiència en la gestió aplicada pel president Moliner comporta una inversió històrica per a millorar els 135 municipis de la província.

“Hem complit amb fer realitat que tots els recursos de la Diputació es dirigisquen a millorar els nostres pobles”, ha assegurat el president, qui ha recordat que “assumim el compromís d’intentar deixar a zero la de deute que la Diputació sempre ha tingut i que suposaven sens dubte un llast a l’hora de planificar inversions, i és una satisfacció veure el compromís complit de deute zero, i permetre amb això que tots els diners puga destinar-se a inversions, a millorar els municipis i els serveis que oferim, a generar oportunitats per a les persones, i donar alegria, il·lusió i orgull a la gent de la província de Castelló”.

Amb això, el Govern Provincial del Partit Popular va complir abans d’hora amb el compromís que havia assumit per a finalitzar la legislatura de deixar a zero el deute amb els bancs, alhora que no ha sol·licitat ni un sol préstec als bancs per a multiplicar la capacitat d’inversió de la Diputació.

El pressupost més inversor
El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, consolida el seu model d’eficiència en la gestió amb un pressupost que triplicarà les inversions de la província en aquest 2019. Uns comptes de la Diputació que ascendeixen a 143 milions d’euros, i passen de 17 a quasi 55 milions d’inversió en tot just set anys, amb la major capacitat inversora de la història de la Diputació.

“Hem passat de destinar a inversions directes un 14% del pressupost a un 38%. Un pressupost en el qual per primera vegada augmenten més les inversions que el propi pressupost, ja que augmenta pressupost 8 milions i les inversions 8,68 milions”, ha recordat el diputat.

Diputació útil per a una província protagonista
La Diputació inicia exercici amb un pressupost centrat en l’eficiència en la gestió, la disminució del pes de l’administració per a donar-li’l als nostres pobles i augmentar la capacitat inversora de la Diputació. L’objectiu és, des de la Governança, ser més útils als castellonencs en forma de més i millors serveis, noves infraestructures i multiplicant oportunitats, i hui ja tenim vigents els comptes amb la satisfacció de l’objectiu complit”.

I és que l’excel·lent salut financera de la Diputació permet que es finance íntegrament amb recursos propis, i amb això també que poguera avançar a l’inici de l’any la recaptació d’impostos de tot l’exercici als ajuntaments amb recursos propis perquè *puedieran afrontar el 2019 pagant a tots els proveïdors i millorant els serveis als seus veïns.

Compartir