Més d’un millar de sancions a Alacant a causa del botelló

1572

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González, ha realitzat hui un balanç dels dos primers mesos de l’operatiu de la Policia Local d’Alacant posat en marxa el mes de maig amb un reforç de controls i vigilància per a acabar amb el consum d’alcohol en la via pública a Alacant, en el qual els agents han interposat un total de 1.029 actes, superant així el que es va interposar durant tot l’any 2018 que va ascendir a 902 denúncies.

L’edil de seguretat va mostrar la seua satisfacció pels bons resultats i va incidir que “una major presència policial amb més control, més vigilància i més prevenció fa que estiguem en el bon camí per a erradicar el botelló als carrers d’Alacant els caps de setmana i s’est controlant amb l’objectiu d’aconseguir tindre una ciutat 0,0 en alcohol”.

Des de l’àrea de Seguretat expliquen que Alacant continuarà amb el dispositiu especial de reforç policial, per a controlar de manera fixa i mòbil les zones d’oci i fer front al consum d’alcohol, amb una vigilància dels llocs on es concentren joves en diferents punts especialment durant l’època estival a la platja de Sant Joan i la zona del Golf, en el barri antic i el centre. La Policia Local intervé per a confiscar les begudes alcohòliques, i s’alça actes de denúncia per consum d’alcohol en la via pública, que comporten una sanció econòmica de 90€ cadascuna.

El dispositiu està compost amb agents policials de reforç, la Unitat Fox, el GOIR i el servei nocturn que ja està implantat de forma habitual a la ciutat d’Alacant, distribuïts en diferents punts evitant el ‘Botelló’, que genera molèsties als veïns.

Així mateix la Policia Local informa que durant aquests dos mesos de maig i juny s’han interposat també un total de 15 actes per venda alcohol fora d’horari, 43 actes per *miccionar en via pública i 211 actes per consum *tenenencia drogues, entre altres.

Per aquests resultats obtinguts el regidor de Seguretat ha felicitat els agents que participen tots els caps de setmana en l’operatiu i valorat molt positivament el desenvolupament dels dos primers mesos de reforç policial per a lluitar contra el botelló amb vigilància i inspeccions, “tal com ens vam comprometre i demandaven els veïns”, i va anunciar que “es continuarà a la nostra ciutat fins a erradicar aquesta pràctica realitzada pels joves a Alacant”.

Compartir