Més de 900 participants han gaudit hui de la I edició de Can we Run en Alacant

1066

“Una jornada lúdica i de conscienciació per a repetir. Feia tres anys que Alacant no vivia una trobada amb gossos d’aquesta categoria i els seus amos estaven impacients. Estem molt satisfets d’aquest matí festiu en la qual estem units per a constatar i fomentar l’amor i el respecte pels animals”, ha declarat la regidor d’Esports i Protecció animal, Marisa Gayo, del PP, com a resum del dia.

La I edició Ca we Run Alacant, amb més de 900 participants (entre propietaris i gossos), segons l’organització, als quals caldria sumar nombrosos familiars, han transformat el parc Sergio *Melgares de la ciutat, al PAU 5, en un “canódromo” per a l’esplai esportiu.

El matí s’ha desenvolupat amb una carrera “canicross” competitiva de prop de tres quilòmetres de longitud, prova que ha guanyat el triatleta Abel Carrero amb la seua galga Tara, “que ha anat fent de mi tota l’estona”. Del club esportiu Triario, Aber Carrero ha manifestat que entrena habitualment amb la seua gossa, per la qual cosa formen una parella ben organitzada. “És una gossa molt entremaliada, però en esdeveniments com aquest es transforma, vol jugar i guanyar, com tots”.

A continuació s’ha donat l’eixida a una marxa lúdica, de 1,5 quilòmetres, una caminada per al gaudi d’amos i mascotes, que ha evolucionat també dins de la mateixa zona verda.

Des de l’organització de la I Can we run han destacat que aquest matí s’ha viscut el rècord quant a participació del circuit, iniciat al juny i que ja ha celebrat concentracions d’aquest tipus a Gijón, Benavente, Màlaga i Zamora.

L’àrea municipal de Protecció animal ha atés un dels estand d’aquesta fira canina, on han facilitat informació sobre adopcions d’animals, la forma de canalitzar denúncies per incidents amb gossos o possibles maltractaments, sobre zones fitades d’esplai caní, etc.

La regidora Marisa Gayo, propietària de diversos gossos buldogs francesos, ha pres part en la Ca we run com una amant més de les mascotes.

Compartir