Més de 800 persones participaran en el major esdeveniment per a discapacitats en el mar a Alacant l’1 de juny

1301

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha presentat la III Jornada de la Mar Solidària, el major esdeveniment per a persones amb discapacitat en el mar que tindrà lloc a Alacant l’1 de juny, fomentant la inclusió de les persones amb diversitat funcional dels col·lectius UPAPSA i COCEMFE.
L’alcalde ha convidat als alacantins a assistir i sumar-se a “el seu suport a aquesta Jornada, que visibilitza a Alacant no solament pel seu potencial esportiu, sinó també pel seu caràcter solidari”.
Els participants podran gaudir amb esports clàssics com el futbol i voleibol de platja, el rem, el rugbi, o la marxa nòrdica que està posant-se de moda, així com altres més aquàtiques com el busseig, la vela lleugera, el Padle SUP o una travessia nadant prevista per a 300 persones.
Per a alguns dels participants, aquesta serà la seua primera experiència del mar i, com diu l’alcalde, “hem d’aspirar al fet que totes les activitats siguen accessibles a totes les persones, perquè és possible gràcies als avanços de la tècnica i la conscienciació, perquè és que tots tenen dret”.
En aquesta edició podran participar 474 discapacitats acompanyats de 336 ajudants entre monitors i familiars i, com a novetat, gràcies a l’èxit consolidat d’anteriors edicions per aquest esdeveniment sense ànim de lucre, alguns procediran no solament d’Alacant sinó de tota Espanya.
Barcala ha agraït als col·laboradors de les més 30 entitats organitzadores de l’esdeveniment, juntament amb el Club Nàutic Costa Blanca i la Universitat d’Alacant i als nombrosos patrocinadors que facen possible aquest esdeveniment sense ànim de lucre, que l’any passat va convocar a 700 persones.
Després de les activitats, els assistents podran degustar una paella gegant i postres de Torreblanca amb preus populars, i gaudir d’un espectacle.
Aquesta iniciativa té també un important impacte a nivell mediambiental, perquè a més de que han programat fer una neteja del fons marí, l’organització de la Jornada s’ha marcat com a objectiu “Residu Zero”. Per a això, un equip de voluntaris s’assegurarà al final del dia que no quede cap residu en cap de les zones utilitzades.
En la presentació, realitzada per Juan José Rodes Martínez, coordinador de “La Mar Solidària”, han intervingut també Antonio Ruescas Cañizares, president de COCEMFE Alacant, Mari Luz Arbolí Dávalos, gerent UPAPSA, així com Francisco Rey Aracil, president del Club Nàutic Alacant Costablanca. Així mateix, han participat un representant de la Guàrdia Civil i la Vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la Universitat d’Alacant, María José Rodríguez Jaume.

Compartir