Més de 7400 visitants recolzen l’èxit de la Nit en Blanc dels Museus

1192

Els 7432 visitants que van accedir en la Nit en Blanco en la cinquena edició de la gran festa estival dels museus, organitzada per l’Ajuntament d’Alacant, amb el MACA, Cigarreras i la Sala d’exposicions de la Llotja; la Diputació, amb el MARQ, i l’Institut Juan Gil Albert; Aigües d’Alacant, amb el Museu d’Aigües; la Universitat, amb el MUA; i el Museu The Ocean Race, a la ciutat d’Alacant recolzen l’èxit de participació de la ciutat, que va registrar un augment de quasi 400 persones respecte a l’any passat.

La Vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, va acudir al MACA, al costat de l’edil de Cultura, Antonio Manresa i es va mostrar “emocionada per l’èxit de públic i per l’enorme qualitat de les propostes que s’oferien per a alacantins i visitants durant tota la nit”. Hem d’apostar des de les institucions d’una manera decidida per la cultura i els museus alacantins, per que molts d’ells, continuen sent els grans desconeguts malgrat l’enorme valor de les seues col·leccions i l’esforç que realitzen per a acostar-les al públic amb les seues nombroses activitats com la de hui”.

El MACA va apostar un any més per un complet programa per a tots els públics, que incloïa un reeixit taller familiar, música en directe en l’hall del museu i en la Plaça de Santa María, un espectacle de malabars, acrobàcies i clown, i la presentació de l’el catàleg “Abans de l’art”, realitzat en col·laboració amb la Fundació General de la Universitat de València i la Col·lecció Martínez Guerricabeitia. Al Museu es van acostar 1418 persones de 20 a 01 hores.

A les xifres de persones que van accedir al museu, cal afegir, les al voltant de 1500 persones que es van congregar en la Plaça i al Carrer la Vilavella durant totes les hores de la nit.

La Llotja va comptar com a única protagonista amb la macro exposició Titanic. The Reconstruction, l’entrada del qual va ser lliure de 21.30 a 23.30, aconseguint l’espectacular xifra de 700 visitants.

Per la seua part Cigarreras, va batre tots els rècords d’assistents durant una Nit en Blanco, reunint 1385 persones al cinema, i dansa que van programar per a la jornada.

Al costat dels tres museus municipals, el Museu d’Aigües amb 270 visitants, el Museu de la *Volvo amb 520 visitants, el MARQ, amb 2779 visites, el *MUA amb 300 persones, i l’Institut Juan Gil Albert amb 60, van participar un any més en la celebració.

Compartir