Més de 4.500 tones de residus reciclables replegats a València als contenidors de recollida selectiva

1478

Durant els mesos d’estiu la col·laboració ciutadana continua sent igual d’important que la resta de l’any per reciclar els residus que generem diàriament. És per això que el regidor de Neteja de l’Espai Públic i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha destacat els «increments notables» aconseguits durant el mes de juliol, quan els valencians i les valencianes hem contribuït al reciclatge de més de 4.500 tones de residus abocant-los als contenidors blaus, grocs, verds i marrons.

«Són dades molt positives perquè demostren la implicació dels veïns i veïnes de València en la tasca col·lectiva que tenim per avançar en sostenibilitat i fomentar l’economia circular a través del reciclatge dels residus que generem», ha explicat Campillo, qui ha recordat que «tot allò que no es recicla acaba en abocadors, que tenen un cost important tant des d’un vessant econòmic com mediambiental, per la qual cosa és important que València se situe com a referent en la senda del reciclatge, en particular, i de la lluita contra el canvi climàtic en general».

Els contenidors blaus han arreplegat el mes passat més de 1.300 tones de paper i cartó, el que suposa un increment d’un 14,6 per cent respecte al mateix mes de l’any passat. Pràcticament el doble d’augment han registrat els contenidors grocs, destinats a la recollida selectiva d’envasos, amb un 29 % més de residus gràcies a les més de 991 tones arreplegades. Pel que fa al vidre, amb més de 1.140 tones, la pujada ha sigut d’un 1,6 per cent respecte al seté mes de l’any passat. D’altra banda, la implantació del contenidor marró a la meitat de la ciutat ha permés arribar fins a les 969 tones de residus orgànics.

Totes estes dades, notablement superiors a les de juliol de 2018, han suposat una reducció de la fracció resta, els residus que s’arrepleguen al contenidor gris. En total, la reducció respecte al mateix mes de l’any passat ha sigut d’un 1,57 per cent, amb un total de més de 21.600 tones de residus acumulats en eixos contenidors. Es preveu que, una vegada s’implemente el contenidor marró en tota la ciutat, eixa reducció serà encara més important.

RECOLLIDA DE MOBLES I OBJECTES VELLS

Entre els treballs realitzats en el que portem d’estiu destaquen les dades de recollida de mobles i objectes vells durant el mes de juliol, amb xifres que se situen entre els valors màxims de la sèrie històrica encetada en 2012. En total hi ha hagut 18.753 servicis realitzats per l’Ajuntament de València per arreplegar objectes abandonats i més de 7.600 a través de les programacions realitzades gràcies als avisos de la ciutadania al 010. Les tones arreplegades han superat les 1.100, el que suposa un increment en l’entorn del 7 per cent tant si es comparen les dades amb les de juliol de l’any passat com si se comparen els primers set mesos d’enguany amb els de 2018.

Campillo ha explicat que els servicis de recollida de residus, inclosos els ecoparcs mòbils i les recollides diferenciades i porta a porta, tenen un pressupost total anual de prop de 32 milions d’euros.

Compartir