Mes de 350 alumnes de la ciutat participen al I Desafiament Matemàtic en Gandia

3406

La regidora delegada de Polítiques Educatives, Laura Morant, acompanyada de la directora i el cap del departament de Matemàtiques del Col•legi Abecé de Gandia, Jeannette Segarra i Javier Aura, respectivament, han presentat aquest matí el I Desafiament Matemàtic en Gandia, que tindrà lloc el pròxim dissabte 11 de maig, al col•legi Abecé, el Palau Ducal dels Borja i la Plaça Major de Gandia.
Hi participen 15 dels 22 col·legis instituts de Gandia, 351 alumnes des de 3r de Primària fins a 4t d’ESO. Cada centre presenta un màxim de 4 alumnes per curs. I al voltant de 70 professors.
El Desafiament Matemàtic és l’hereu de les Olimpíades Matemàtiques que durant 15 anys ha organitzat el col•legi Abecé. Però aquest crus s’ha volgut anar més enllà amb l’objectiu d’involucrar tots els centres de Gandia en una jornada diferent, lúdica i matemàtica.
“L’enhorabona al centre per la proposta i per la metodologia que aplica a les seues classes. L’alumnat s’alça de la cadira, interactua, no competeix. A més, s’implica a tota la comunitat educativa. I la jornada és un exemple, a més, d’integració amb altres centres”, ha destacat Morant.
L’objectiu és el descobriment del patrimoni i els llocs emblemàtics de la ciutat, jugant amb les matemàtiques i la lògica amb un caràcter integrador, inclusiu i lúdic. Sense competitivitat entre centres, ja que els grups estan barrejats (no hi poden haver més de dos alumnes del mateix centre per aula).
“El treball al nostre col·legi és molt lúdic. La lògica i el joc ja són una senya d’identitat del centre. El desafiament no busca la competitivitat, no són proves individuals de matemàtiques, sinó que es fomenta l’amistat, el respecte la col·laboració. No són matemàtiques pures i dures curriculars, sinó proves de lògica, raonament, de carrer, etc..”, ha ressaltat Segarra.
El cap del departament de Matemàtiques de l’Abecé ha explicat que la jornada transcorrerà en dos fases. Al matí, al col•legi Abecé, de 9 a 12.30 h, una primera Fase de Candidats, amb proves de càlcul mental, “pensat i debat”, “TIC-TAC, TIC-TAC”.
A la vesprada, Fase Guanyadors/es: des de les 15 h fins a les 18 h (dinaran una gran fideuà a la plaça Major), proves “Descobrint Gandia” (4 proves al Palau Ducal): geometria, memorització, visual i càlcul operatiu. I proves d’ingeni (4 proves a la plaça Major): lògica, deducció, velocitat, estratègia i ingeni. A les 17 h hi haurà l’actuació d’un mag i, tot seguit, el lliurament de premis.

Compartir