Més activitat en el Palau de Congressos durant l’any 2017

1322

Durant l’any 2017 es van celebrar en el Palau de Congressos un total de 30 grans congressos, la qual cosa va suposar un increment del 5’4% de l’activitat en relació amb l’any anterior. D’estos esdeveniments, el 74% van ser nacionals o internacionals i suposaren 67.000 pernoctacions en la ciutat. Per a 2018, l’any en què el Palau de Congressos celebra el seu 20 aniversari, les previsions són encara millors per a esta infraestructura en la modernització i actualització tecnològica de la qual, l’Ajuntament ha invertit 1.800.000 euros en els últims 16 mesos, segons ha informat la regidora de l’àrea de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, que ha recordat que el Palau de Congressos ha tingut un impacte econòmic en la ciutat al llarg de la seua història de 1.100 milions d’euros i ha suposat un total de 2.000.000 de pernoctacions.

Volem destacar les bones xifres i l’augment pel que fa a l’any anterior, però sobretot les bones previsions que tenim per a l’any 2018 i que també són fruit de les inversions i de l’aposta decidida de l’Ajuntament, que ha dedicat 1.800.000 euros a millorar aquesta infraestructura i la seua competitivitat, i al mateix temps a convertir-lo en un espai més sostenible”, ha destacat Sandra Gómez. La regidora ha comparegut davant els mitjans de comunicació acompanyada de la directora del Palau de Congressos, Silvia Andrés, i de tres dels seus ambaixadors: el metge Guillermo Sanz, la catedràtica d’Economia Begoña Giner i el president de la Junta Provincial de l’Associació contra el Càncer, Tomás Trénor.

La regidora Sandra Gómez ha avançat que per a 2018 ja s’han tancat un total de 19 congressos i 11 convencions, que comptaran amb més de 22.000 assistents, encara que ha apuntat que hi ha més esdeveniments tancats, fins a un total de 46 fins a l’any 2022. De tots ells, el 86% són d’abast nacional o internacional.

30 VEGADES EL QUE VA COSTAR

Sandra Gómez ha destacat l’important esforç d’activitat comercial que s’ha realitzat i el bon treball professional i tècnic. “Hui podem dir que hem augmentat en un 80% el nombre de congressos i esdeveniments pel que fa a l’any anterior i l’important pes econòmic que ha tingut el Palau de Congressos”. S’ha referit la regidora i presidenta del Palau de Congressos al fet que enguany se celebra el 20 aniversari de la seua entrada en servici. “Vint anys d’activitat econòmica que han suposat una repercussió econòmica directa i indirecta en la ciutat que estimem en 1.100 milions d’euros, que és 30 vegades més del que va costar”. En total han sigut 2.700 esdeveniments, 2.000.000 de pernoctacions i 2.000.000 de visitants a la ciutat

Ha fet un exprés reconeixement als ambaixadors “que ens ajuden a portar esdeveniments a la ciutat”, i ha anunciat que el dia 11 de desembre se celebrarà una gala commemorativa “per a la qual comptem amb la col•laboració de l’ONCE que eixe dia dedicarà el seu cupó al Palau de Congressos de València”.

Silvia Andrés, directora, ha informat que el Palau de Congressos ha presentat 49 noves candidatures per a acollir congressos i ha guanyat 25, que suposaran 35.600 visitants a la ciutat. També ha ressaltat la inversió per a millorar les instal•lacions i crear espais més competitius i sostenibles. Ha recordat que les inversions s’han centrat en renovació dels equips audiovisuals, projectors, megafonia o renovació informàtica “que ens permet oferir wifi simultàniament a 3.000 dispositius. S’ha aconseguit posar l’edifici a l’última amb l’ajuda de l’Ajuntament”.

En la part final de l’acte, l’especialista en hematologia, Guillermo Sanz, la catedràtica Begoña Giner, i el president de l’Associació contra el Càncer, com a ambaixadors del Palau de Congressos, han explicat les seues positives experiències en la celebració de congressos internacionals, en els dos primers casos, o d’esdeveniments per a combatre el càncer per als quals s’ha cedit aquesta infraestructura.

Guillermo Sanz, organitzador d’un congrés que va reunir a 1.200 hematòlegs, ha destacat “l’excel•lent nivell tecnològic d’una infraestructura que està a deu minuts de l’aeroport i del centre de la ciutat, que és lluminosa, oberta i funcional”. Begoña Giner, organitzadora d’un congrés que va reunir a 1.500 professors universitaris de tot el món, ha destacat -per exemple- que “hi haja 2.000 places hoteleres al voltant del Palau de Congressos”.

Compartir