Marco insta a Sanitat a accelerar el projecte del centre sanitari del Raval Universitari

861

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, insta a la Conselleria de Sanitat Universal a accelerar els procediments administratius perquè el nou centre sanitari del Raval Universitari siga una realitat “al més prompte possible”. El departament dirigit per la consellera Ana Barceló ha fet un pas important en el desenvolupament del nou centre del Raval amb la licitació de les obres. L’Ajuntament, per la seua banda, va aprovar al maig la concessió de la llicència urbanística preceptiva per a la construcció.

Marco trasllada a Barceló l’agraïment de la ciutat de Castelló per impulsar un projecte que “garanteix les necessitats del barri del Raval Universitari i contribueix en la millora de vida dels veïns i veïnes del districte Oest de la ciutat”. L’alcaldessa també ha reconegut la labor realitzada des del Departament de Salut de Castelló perquè “d’aquí a uns mesos aquesta infraestructura tan essencial puga ser una realitat”. Les obres tenen un pressupost de construcció de més de 2,5 milions d’euros.

Està previst que el nou centre d’Atenció Primària, que tindrà una superfície total construïda d’1.684,36 metres quadrats, conste d’àrea de recepció (amb admissió/cita prèvia i sala d’espera); àrea de Medicina de Família (amb 3 consultes de Medicina de Família, 2 consultes d’infermeria, 1 consulta polivalent i sala d’espera d’adults); àrea de Pediatria (amb 2 consultes de pediatria, 2 consultes d’infermeria pediàtrica, i sala d’espera de pediatria); àrea de Tècniques/Extraccions (amb sala d’extraccions perifèriques, sala de capellans i altres tècniques i sala d’urgències).

El nou centre també disposarà d’àrea maternal (amb 1 consulta de matrona i 1 sala de preparació al part/sala multiusos); reva de Salut Sexual i Reproductiva (amb 1 consulta de medicina de SSR, 1 consulta d’infermeria i 1 despatx de psicòleg); àrea de Treball Social (amb despatx de treballadora social); Àrea d’activitats docents/reunions i administració (amb sala de reunions/biblioteca, despatx de coordinació d’infermeria i despatxe cap zona bàsica); així com Condícies, Magatzem, neteja i Rack de comunicacions.

Així mateix, la zona d’Atenció continuada/urgències estarà dotada de 2 consultes mèdiques, 1 consulta d’infermeria, 1 consulta de tècniques vitals, 1 sala d’estar, 1 sala d’espera i 3 zones de descans.

Compartir