Marco inicia mandat en la Rimig amb la defensa del municipalisme com a motor d’igualtat

509

L’alcaldessa defensa l’intercanvi d’experiències i liderarà la comissió de treball sobre plans municipals d’igualtat

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en la primera reunió de la nova taula directiva de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere (Xarxa Rimig) després de ser elegida fa a penes un mes vicepresidenta de la mateixa per al període 2020-2022. Marco ha iniciat així mandat en la Rimig a través d’una videoconferència en la qual ha defensat el municipalisme com a motor d’igualtat, i en la qual ha sigut triada per a liderar la comissió de treball sobre plans municipals d’igualtat.

“Des de les ciutats impulsem polítiques que suposen avanços importants en igualtat, i Castelló és un exemple d’això, en incorporar transversalment la perspectiva de gènere en les seues actuacions”, ha explicat l’alcaldessa. “La Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere ens serveix per a intercanviar experiències entre diferents ciutats i impulsar l’acció municipalista contra la desigualtat que, en moments crítics com l’actual, s’evidencia més clarament”, ha assegurat. “Hem de lluitar conjuntament perquè la pandèmia no agreuge la bretxa de gènere”, ha defensat Marco.

En aquesta primera reunió de la nova junta directiva de la Rimig, l’alcaldessa també ha posat en valor la importància de treballar unint esforços i creant aliances i d’apostar per espais comuns com aquesta xarxa per a compartir experiències i desenvolupar accions d’Agenda Municipal d’Igualtat, promovent polítiques municipals d’igualtat als països iberoamericans.

Així mateix, s’ha avaluat la recent V Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere en la qual va participar l’alcaldessa i durant la qual es van desenvolupar diferents ponències i tallers amb l’objectiu de reforçar el compromís per la igualtat entre homes i dones i afrontar els reptes davant l’emergència sanitària i social de la covid-19. En aquest sentit, ha incidit en què la pandèmia genera un escenari incert i cal treballar perquè la crisi sanitària no aprofundisca en la desigualtat.

Actualment la Rimig, en la qual Marco ha entrat a formar part de la junta directiva com a vicepresidenta, està integrada per 51 governs municipals i huit ONGs de fins a 12 països d’Iberoamèrica. Entre altres, la xarxa té com a objectiu sumar esforços i promoure l’articulació dels municipis, a fi de secundar les iniciatives locals a favor de la igualtat de gènere, al mateix temps que es constitueix com a espai de diàleg per a la generació d’accions, estratègies i recursos per a avançar en el desenvolupament local de les ciutats des de la perspectiva de gènere.

La junta directiva està presidida per la regidora d’alcaldia de Cuenca (l’Equador). Les vicepresidències les ocupen l’alcaldessa de Castelló i l’alcalde de Vícar i en les vocalies hi ha representants de Xile, de la Xarxa Llationamericana i del Carib de Dones Rurals, de l’Associació d’Alcaldesses i Regidores de Bolívia, de l’Associació Nacional de Regidores, Síndiques i Alcaldesses Salvadorenques i de Latacunga (l’Equador).

Compartir