Marco confia en el nomenament de Ábalos per a pal·liar el dèficit d’infraestructures de Castelló

1121

L’alcaldessa, Amparo Marco, confia que el nomenament de José Luis Ábalos com a ministre de Foment siga un primer pas per a rescabalar a Castelló i la Comunitat Valenciana del dèficit d’infraestructures que s’arrossega des de fa dècades. Marco ha felicitat Ábalos després de fer-se públic que ocuparà la cartera ministerial. “És una bona notícia per a Castelló”.

En eixe primer contacte, Marco ha traslladat a Ábalos les prioritats de Castelló: Rodalies, liberalització de l’autopista AP-7 i Corredor Mediterrani. “El nou ministre coneix a la perfecció la realitat de les infraestructures valencianes i sap que són importantíssimes per a impulsar el desenvolupament econòmic i social de la Comunitat”, apunta l’alcaldessa.

Marco destaca la “sensibilitat” del president del Govern, Pedro Sánchez, en situar a un ministre valencià en Foment. Especialment, per la importància del Corredor en l’economia de l’arc mediterrani. “Els governs de Rajoy no han sigut conscients de la importància estratègica del projecte. Ara s’obri una oportunitat per a recuperar el temps perdut”.

La millora integral de la xarxa de Rodalies és una altra de les reivindicacions clàssiques de Castelló que no ha sigut atesa per l’anterior Govern. L’alcaldessa recorda que el ple municipal ha aprovat nombroses iniciatives per a dignificar la xarxa ferroviària, tant en la connexió amb València, utilitzada diàriament per milers d’usuaris, com la qual uneix Castelló amb el Maestrat, una demanda unànime de la província.

La liberalització de l’AP-7 és la tercera de les grans demandes que Marco planteja al ministre. La concessió de l’explotació acaba en 2019, després de diverses pròrrogues, ha provocat el clam general a la Comunitat Valenciana per l’eliminació del peatge. “Des de Castelló hem reclamat una AP-7 lliure i gratuïta quan governava Rajoy i ho seguirem fent amb Sánchez”.
Amparo Marco valora els canvis en l’Executiu central i considera que poden ser “beneficiosos” per a la capital de la Plana. “Amb Rajoy, Castelló ha estat marginat durant molts anys des de Madrid i creiem que és moment de compensar eixe tracte inadequat. Estem esperançats que les relacions del Govern amb els ajuntaments siguen millors”.

Compartir