Marco assegura la cooperació solidària de Castelló amb Safané

1176

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el cònsol honorari de Burkina Faso, Hilario Teruel, han mantingut aquest matí una reunió de treball en l’Ajuntament en la qual s’han compromès a treballar conjuntament per a impulsar projectes de col•laboració entre la capital de la Plana i la ciutat africana de Safané. En aquest sentit, l’alcaldessa ha destacat l’estreta relació que uneix als dos municipis, una relació que es remunta a 1968 quan es va realitzar la primera expedició mèdica.

Cal recordar que, en els últims 22 anys, des de 1995 a 2016, l’Ajuntament ha finançat 47 projectes de cooperació al desenvolupament tant a Safané com en altres localitats de Burkina Faso. L’alcaldessa, Amparo Marco, va abordar els detalls d’aquesta col·laboració amb l’alcalde de Safané a través d’una videoconferència, en la qual va mostrar la seua satisfacció per a continuar estrenyent els llaços entre els dos territoris.

D’aquesta forma, les dues ciutats continuaran col·laborant en la mateixa línia que han fet fins ara, gràcies als projectes finançats per l’Ajuntament, com la construcció de rafals per a alfabetització, campanyes sanitàries, construcció de cases per als mestres; construcció de pous d’aigua, i recentment s’han iniciat els treballs per a rehabilitar i augmentar els serveis del Centre Mèdic de Safané.

Compartir