Marco agraeix a Puig el “suport extraordinari” a la ciutat de

417

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha agraït al president Ximo Puig el “suport extraordinari” que el Govern valencià està oferint a la ciutat de Castelló al llarg de tot el mandat. Puig ha anunciat hui tres accions rellevants que afavoriran el desenvolupament socioeconòmic de la capital de la Plana: Castelló acollirà el Fòrum Espanya-Japó en 2019, el Consell finançarà el projecte GreenWet Marjaleria amb fons europeus i assumirà l’increment de costos de la rehabilitació de l’edifici Borrull.

“Des de 2015 fins ara hi ha hagut un canvi en les relacions entre l’Ajuntament de Castelló i la Generalitat. Hem passat de la marginació institucional amb els anteriors governs a comptar, i molt, en les polítiques que s’impulsen des de València. Castelló és una ciutat per la qual passa el futur de la província i de la Comunitat i totes les administracions han de compensar la falta d’inversions i d’atenció de les últimes dècades”, ha afirmat en eixe sentit l’alcaldessa de Castelló.

Marco ha destacat la mediació de Puig per a aconseguir que Castelló aculla el Fòrum Espanya-Japó. El cim bilateral que fomenta el diàleg entre els dos països en assumptes d’interès estratègic per als dos països se celebrarà en la capital de la Plana en 2019. Enguany es commemora el 150 aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre els dos països.

Les excel•lents relacions entre el municipi amb el japonès Ube, germanats des de fa uns mesos, és un element central que justifica la proposta. Castelló és seu europea de UBE Corporation Europe, multinacional que compta amb una planta de producció de poliamida en el polígon del Serrallo, que ha registrat ampliacions en els últims anys.

La participació econòmica en el projecte GreenWet Marjaleria és un altre anunci de rellevància. La iniciativa ambiental per a assajar una nova gestió de l’aigua enfront del canvi climàtic va ser presentada per l’Ajuntament de Castelló a la convocatòria del programa Acció Urbana Innovadora. Malgrat rebre el vistiplau de la UE, la falta de pressupost va frustrar la subvenció comunitària i es va quedar a les portes d’aconseguir l’ajuda. Ara podrà tirar endavant amb la col·laboració de la Generalitat, a través dels fons Feder que es gestionen des del Govern valencià.

El tercer anunci de rellevància és el relatiu a la rehabilitació de l’edifici dels antics jutjats de la plaça de Borrull, un edifici que acollirà serveis d’atenció a la ciutadania tant de l’Ajuntament com de la Generalitat. El desenvolupament del projecte tècnic va elevar el pressupost inicial, que s’havia fixat en 12 milions d’euros, la qual cosa dificultava l’execució del projecte per part de l’Ajuntament de Castelló. L’increment de costos serà assumit pel Govern valencià, tal com ha anunciat el president Puig.

Compartir