Luis Barcala recolza el projecte de reforma de la nova seu d’APSA

750

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha presentat el projecte de reforma de l’edifici que albergarà la nova seu de l’Associació Pro Deficients Psíquics d’Alacant (APSA) i ha anunciat que portarà el nom de la seua presidenta, *Nito Manero. L’edifici que albergarà les noves instal·lacions està situat al carrer Badia, en ple barri de Sant Gabriel. Aqueix immoble va ser, anys arrere, Institut de Formació Professional i, últimament, Centre de Formació de Professorat. L’Ajuntament el cedeix ara a APSA per un període de 30 anys.

Barcala ha ressaltat l'”enorme labor social que ve desenvolupant APSA a Alacant i província que beneficia a tantes persones que necessiten dels seus serveis”, al mateix temps que ha enaltit “la labor incansable de la seua presidenta *Nito Manero, alma mater de l’associació, que ara veurà recompensada la seua labor al llarg dels anys amb aquest reconeixement en donar-li nom a les noves instal·lacions”.

A l’acte han assistit al costat de l’alcalde, la vicealcadesa Mª Carmen Sánchez, i la regidora d’Acció Social, Julia Llopis, a més del regidor de Coordinació de Projectes, Antonio Peral. El director gerent de Apsa, Carlos Giner, ha precisat que la posada en marxa d’aquest projecte suposa una inversió de 300.000 euros. Amb la seua obertura es preveu un volum de negoci anual valorat en 900.000 €. Quant a l’impacte social, ha assegurat *Barcala que es generaran 20 llocs de treball directes. Els beneficiaris directes anuals es xifren en 250 i més d’un miler, els indirectes.

A la cita, que s’ha desenvolupat en la sala d’actes de l’Edifici Porta Ferrisa, han acudit també un bon nombre de representants d’empreses, que han mostrat el seu interés a sumar-se econòmicament a aquest repte.

APSA va sol·licitar a l’Ajuntament, a la fi de febrer de 2019, la cessió d’aquest immoble. La Regidoria d’Acció Social va informar favorablement de la petició, com ha explicat l’alcalde, “amb l’objectiu de fomentar les activitats de l’associació en el seu treball continu per la inclusió de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la societat i que s’esforça, dia a dia, en la defensa dels seus drets o interessos, els dels seus familiars i tutors”.

Compartir