Luis Barcala, és elegit president de la Mancomunitat de municipis de L’Alacantí per als pròxims quatre anys

1724

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, del PP, ha sigut elegit hui per votació unànime com a nou president de la Mancomunitat de municipis de L’Alacantí, conformada pels d’Alacant, San Juan, Mutxamel, Agost, Sant Vicent i El Campello. El Ple de la Mancomunitat, que compta amb un pressupost de 900.000 euros, ha triat també a Antonio Sola (regidor de Mutxamel – *Cs) com a vicepresident primer, i a Juan José Castelló (alcalde d’Agost -PP) com a vicepresident segon.

Les votacions s’han produït aquest matí a mà alçat en instal·lacions de l’Ajuntament de Sant Joan, institució que alberga en la seua seu les oficines de la Mancomunitat. Entre les felicitacions rebudes per Luis Barcala davant la seua nova responsabilitat ha destacat la del president sortint, Jaime Joaquín Albero, alcalde de Sant Joan pel PSOE.

Després de la sessió constitutiva del nou Ple de la Mancomunitat, amb representants dels sis municipis apuntats, Luis Barcala ha avançat alguns dels reptes comuns a tots els seus municipis als quals s’enfronta l’entitat: tractament de residus ciutadans, depuració d’aigües, transport públic i la seua connectivitat interurbana, així com el control de plagues i mediambiental.

*Barcala ha destacat el seu “agraïment als membres del Consell de la Mancomunitat, als alcaldes dels seus municipis i a la resta de vocals pel suport prestat per a conformar aquesta nova directiva”. L’alcalde d’Alacant ha subratllat, a més, “el treball i els èxits obtinguts“ pel president que deixa el càrrec.

El nou president ha manifestat que “hem de continuar explorant en la solució de serveis comuns a tots els nostres municipis per a satisfer les necessitats dels ciutadans de la comarca”.

Potenciar el tractament vectorial per a previndre la proliferació del mosquit tigre a la comarca i la construcció d’un col·lector per a aigües pluvials entre Mutxamel i San Juan, d’uns dos quilòmetres de longitud, són alguns de les comeses més immediates de la Mancomunitat.

Imatges. Constitució del Ple de la Mancomunitat i votació per a elecció de *Barcala com a nou president.

Compartir