Luis Barcala, dispossat a gobernar en minoria si no aconsegueix acords per fer-ho en majoria

1137

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, després de ser la força més votada en les eleccions municipals del 2019 a la ciutat d’Alacant ha mostrat la seua satisfacció pels resultats obtinguts. “Hem millorat els resultats del 2015, el PP ha guanyat les eleccions com la força política més votada i això ens situa en una posició absolutament privilegiada de cara a governar durant els pròxim quatre anys la ciutat”.

L’alcalde en funcions ha defensat que “ahir, en una jornada històrica, el Partit Popular ha guanyat les eleccions a priori contra tot pronòstic perquè després dels resultats de les Generals i les Autonòmiques partíem en franc desavantatge i, tal com vaig dir des del principi, no era extrapolares els resultats d’aqueixes eleccions”.

Així l’alcalde va explicar que “el que es percebia al carrer de cara a les Locals era una cosa diferent i ens plantejàvem una campanya amb l’objectiu d’aconseguir la gran remuntada, evitar el sorpaso que Ciutadans pretenia de ser la segona força més votada, evitar la victòria del propi Partit Socialista que era el que partia amb tot l’avantatge en aquesta cita electoral i, a més, hi havia una tercera qüestió que era que en cap cas el Partit Socialista i Ciutadans obtinguera un resultat amb majoria absoluta per a governar. I s’han complit tots els objectius que teníem”.

Després de realitzar un balanç dels resultats obtinguts Barcala va recordar el que va dir durant tota la campanya electoral “estem preparats per a governar si fa falta en minoria, com a partit més votat”, al mateix temps que va ressaltar que “si no es pot conformar una majoria absoluta arribarem al Ple d’investidura o bé per a governar en solitari, o amb un pacte de Govern que ja el vaig dir ahir jo l’oferisc a Ciutadans ho vaig fer fa un any i no faig més que ser coherent amb el que fa un any vinc sostenint”.

A més l’alcalde va insistir en la seua voluntat de “reunir-se absolutament amb tots els grups que han obtingut representació a l’Ajuntament d’Alacant per a la investidura i obtindre el seu suport com a Alcalde i això inclou al Partit Socialista, Compromis, Podemos i Vox”.

Però sobre el pacte de Govern l’alcalde va descartar a Vox i va insistir que “hem governat en minoria amb huit podem, i podem governar amb 14 amb molta més folgança és que això no és el problema el que cal tindre és la capacitat de tirar avant el treball”.

“Tots sabem que a través de la Junta de Govern és molt el volum de gestió que es tira avant i per tant és el treball del dia a dia el que porta el pes de la gestió de la ciutat. I el Ple és molt important per als assumptes transcendentals com són els urbanístics, els d’ordenances i reglaments, per la qual cosa és en el Ple on buscarem el suport per a obtindre les majories per a tirar-los avant. Però en el dia a dia ho hem estat fent amb huit i com més àmplia siga la majoria més treball podrem desenvolupar”, va subratllar l’Alcalde.

Barcala ha destacat igualment que davant la possibilitat d’haver de governar en solitari “en aquesta campanya electoral hem pogut apreciar com eren molts els punts de trobada en assumptes claus per a la ciutat com la Neteja, la pròxima contracta de Fems, el Transport, els plans estratègics per a generar una indústria digital implantada a Alacant, el desenvolupament dels Polígons Industrials, la llista és interminable d’assumptes que eren molt coincidents”.

“Els alacantins han pogut valorar la diferència entre l’any de gestió que hem fet, i els tres anys d’un govern tripartit que va ser un absolut desastre” va manifestar l’alcalde en funcions qui també va ressaltar que “tothom era conscient que en un any no es podia arreglar absolutament tot, però sí que generar confiança i actuar amb la proximitat amb què el faig des del principi, des que soc Alcalde, conéixer els barris i voler Alacant”.

Luis Barcala ha reconegut no conéixer les propostes de Vox més enllà del que han manifestat aquesta campanya i que “la Llei és clara, si ningú obté els quinze vots necessaris per a la investidura governa la llista més votada”.

Finalment l’alcalde en funcions ha afegit que en absència de pactes “tothom haurà d’explicar per què no es recolza a la llista més votada”, i s’ha reafirmat finalment en la seua manera de governar “nosaltres seguirem exactament igual, encara tenint una majoria absoluta no prescindiré de l’opinió dels altres, per això els ciutadans han recolzat el sentit comú i no entrar en debats absurds”.

Compartir