L’oferta del MUT! comptarà amb 23 actuacions naturals i internacionals

675

La tercera edició del MUT! (Festival internacional d’arts escèniques sense text) arribarà a Castelló els dies 28, 29 i 30 de setembre amb una oferta cultural reforçada. El gran acolliment de públic que ha tingut el MUT! en les seues dues edicions anteriors ha motivat que la Regidoria de Cultura potencie la programació amb més espectacles i una major internacionalització. La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat la consolidació “d’un festival jove, amb gran projecció i que confirma l’aposta de l’Ajuntament de Castelló per acostar la cultura a la gent en totes les seues manifestacions”.

L’organització aposta per a internacionalitzar el festival, comptant per a aquesta edició amb 13 companyies que arriben des de França, Bèlgica, Anglaterra, Itàlia i Dinamarca, entre altres grups de teatre de gran importància en l’àmbit nacional, segons ha explicat el director artístic del MUT!, Sergi Heredia. Entre els 23 espectacles que durant els tres dies del MUT! es podran gaudir, destaca Les zèles d’obus, que representa la companyia francesa Cie Benoît Charpe i L’aimant, de Cie Lézards Bleus, d’origen francés i que per primera vegada es podran veure a Espanya.
El festival alçarà el teló divendres 28 amb l’espectacle inaugural Sodade de la companyia francesa Cirque Rouages. Abans, a la jornada del matí i vesprada, la companyia Producciones Imperdibles oferirà sis passes de Deambulantes, una proposta de dansa urbana itinerant pensada també per a realitzar-se en espais no convencionals.

La jornada del dissabte s’obrirà al matí al Passadís de les Arts amb Nakupell i Eccentrici Dadaró, i continuarà a la vesprada amb Marco Carolei, Nakupelle de nou, Cie Benoît Charpe, Cie Lézards Bleus i l’espectacle disbauxat L’enterrament de maman de la companyia Cacahuète. La nit tancarà amb altres propostes més poètiques com el premiat espectacle Sol bemol de la companyia belga De D’Irque + Fien.

El diumenge el festival s’iniciarà en la plaça Hort dels Corders al matí amb Alex Barti i el seu increible titella Barti; Marco Carolei i el seu Capcoomico i Nakupelle amb l’espectacle Bon appetit. I la conclusió del festival arribarà a la vesprada amb Démodés de La Tal i Leandre i Tauromáquina d’Animal Religion.

L’última edició del MUT! va reunir a uns 12.000 espectadors. Unes xifres que van ser tot un èxit i que enguany, amb la potenciació del festival, s’espera que es repetisquen o augmenten. El festival tindrà lloc en diferents espais urbans, concretament en la plaça Major, Passadís de les Arts, plaça Hort dels Corders i carrers per als vianants. Una aposta per acostar aquesta modalitat de teatre sense text al públic en general.

Compartir