Liciten la restauració de la porta dels Apòstols de la Basílica Arxiprestal de Morella

1012

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana ha licitat la restauració de la porta dels Apòstols de la Basílica Arxiprestal de Morella. D’aquesta manera, comença el termini per a presentar les propostes, el qual finalitza el 30 de gener. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 661.500,27 euros i pretén reparar aquesta part de la façana de l’església de Morella.

El projecte té dues parts importants que comprenen la restauració estructural i la pictòrica de la façana. Així, la porta presenta esquerdes i dificultats estructurals. Aquestos treballs els han realitzat l’Institut Valencià de Conservació i Restauració (IVC+R) i l’arquitecte Vicente Dualde.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és una actuació molt important per a restaurar la porta principal de la Basílica, ja que és un referent del gòtic valencià”. L’edil ha comentat que “la Basílica Arxiprestal de Morella és un dels edificis més importants del nostre patrimoni, per la qual cosa s’ha de restaurar i conservar per tal que tots i totes puguem gaudir d’aquesta”. Rhamsés ha afegit que “a l’església de Morella s’estan realitzant diferents actuacions com la restauració de l’orgue al seu interior i a poc a poc torna a mostrar tot l’esplendor que comporta aquest monument”. Aquesta actuació és fruit de la col•laboració entre l’IVC+R i el Bisbat de Tortosa.

Cal recordar que, durant el 2017 s’han realitzat diferents estudis per a comprovar l’estat d’aquesta part de la façana de la Basílica de Santa Maria la Major. Aquestos estudis els ha realitzat l’Institut Valencià de Conservació i Restauració, on han participat diferents universitats, tant espanyoles com europees, i han sigut pioners en l’ús de les últimes tecnologies, ja que han utilitzat drons, làsers i tecnologia 3D.

Compartir