L’Esplanada d’Alacant reb la desfilada de les Cases Regionals

1242

La Trobada de Casa Regionals en l’Esplanada este matí ha concentrat a centenars de persones, que han desfilat abillades amb els seus trages folklòrics i els seus grups musicals fins a arribar a l’auditori municipal de la Concha, on han actuat diverses formacions.

Ha obert la desfilada l’Alacantí d’Adopció 2018, Isidro Fernández, originari de Jumilla (Múrcia) , a què se li ha reconegut la seua destacada trajectòria com a empresari emprenedor i solidari.

“Hui és un dels dies més especials de la meua vida. Ser fill adoptiu d’Alacant és una gran satisfacció”, ha declarat mentres era flanquejat al capdavant de la comitiva pels seus pares i la seua esposa, així com per Eduardo Finoll, president de la Federació de Casas Regionals a Alacant.

Les representacions de les Casas regionals i grups folklòrics que han pres part en la parada festiva han sigut: Casa Castilla – La Mancha “El Quijote”, Centro Asturiano, Centro Gallego, Amigos de las Casas Colgadas de Cuenta, Casa de Castilla y León, Casa de Melilla, Casa Regional de Murcia, Peña Amigos del Bonillo – Casa de Albacete, Casa de Andalucía “Juan Ramón Jiménez”, Centro Aragonés i Casa de las Américas.

Antonio Buendía, secretari de la Federació de Casas Regionals, ha pres la paraula en la Concha per a recordar que la trobada servix per a posar en relleu la significació dels costums i tradicions de totes aquelles persones que van deixar arrere els seus pobles d’origen per a alçar una nova vida a Alacant.

Compartir