Les tapes de Dènia participen a la Fira ‘Saborea España’ a Londres

1309

La ciutat de Dénia ha participat en la presentació del Dia Mundial de la Tapa, celebrada el passat 13 de juny a Londres. L’esdeveniment, organitzat per la plataforma Assaborix Espanya, es va basar en un format de showcooking, en el que els assistents van poder disfrutar de degustació de diferents tapes elaborades per cuiners dels destins Assaborix Espanya de Badajoz, Tenerife, Lanzarote, València, Valladolid, Saragossa i Dénia.

En representació del destí alacantí, la xef del restaurant Aigua de Mar, Cristina Baixauli, i el seu ajudant van delectar als presents amb les seues tapes de ‘Gamba ànec, croqueta de gamba, roca de tapioca i càrregues en tempura’, ‘Tollina en escabetx de taronja i moscatell amb cítrics confitats’ i ‘Arnadí de carabassa, cítrics i ametles enfornades amb gelat de llet d’ametla i la seua teula’, acompanyades amb vi de Celler Les Freses, de Mara Bañó.

A l’esdeveniment va acudir una àmplia representació dianense integrada per Pepa Font, regidora de Ciutat Creativa de la Gastronomia de l’Ajuntament de Dénia, Cristina Sellés, presidenta d’AEHTMA, Pepa Cardona, cap de departament de Turisme i Reme Cerdá, gerent de l’associació d’empresaris d’hostaleria i turisme.

L’acte va congregar a nombrosos participants, amb més de 35 representants de touroperadores i influencers interessats a Espanya com a destí gastronòmic, gràcies a la convocatòria de l’Oficina Espanyola de Turisme a Londres. Esta acció es va completar amb una reunió tècnica en la seu de l’OET de Londres, on es van analitzar les fortaleses del producte gastronòmic per a atraure a determinat sector de la demanda anglesa.

Paral·lelament, fruit de la col·laboració entre Turisme Dénia i AEHTMA, s’ha celebrat a Dénia, del 18 al 24 juny, el Dia Mundial de la Tapa, amb la participació de més de 35 restaurants que, durant estos dies, oferien la seua tapa estrela acompanyada de beguda a un preu popular de 3 euros.

Compartir