Les platges de València comptaràn amb 26 quioscos, 1.000 parasols i 3.000 hamaques

848

Les platges de València comptaran de nou amb el servici de para-sols, quioscos i hamaques durant la temporada estival que, en alguns dels casos, es mantindran fins al mes d’octubre. Després de l’aprovació provisional de les autoritzacions per a l’explotació dels servicis de temporada per part de la Junta de Govern Local dies arrere, en estos moments està en tramitació la presentació de la documentació per a poder formalitzar l’autorització temporal.

L’activitat va ser adjudicada de manera inicial a l’empresa Mar y Sombra S.L. a proposta de la Mesa de Contractació de l’Ajuntament, després de la convocatòria del procediment obert realitzada pel consistori per a l’adjudicació de l’atorgament de les autoritzacions municipals (ús comú especial) per a l’explotació dels servicis de temporada de les platges del terme municipal de València.

L’autorització té un termini de 3 anys, prorrogables durant una anualitat més, i els servicis es prestaran a les platges de la Malva-rosa, el Cabanyal, Pinedo, l´Arbre del Gos, el Saler i la Garrofera. Les prestacions de temporada que es podran instal·lar per a servici al públic són: quioscos de 15 metres quadrats per a la venda de gelats i begudes, quioscos de 12 m2 de venda de gelats i begudes, para-sols-hamaques de 4 m2 (para-sols fixos amb dos hamaques), hamaques soltes de 2 m2, casetes per a tiquets de 6 m2, para-sols punxa (els que s’instal·len a sol·licitud de la persona usuària) de 4 m2, i llocs de massatges no terapèutics de 12 m2, 2 unitats a la platja del Cabanyal.

En total són 26 quioscos, 1.000 para-sols i al voltant de 3.000 hamaques, que s’instal·laran a les platges gradualment, i estaran durant tota la temporada estival. En el cas de les platges del nord, continuaran fins el mes d’octubre.

Tal com s’ha explicat des de l’Àrea de Medi Ambient, les autoritzacions estan supeditades al fet que la Direcció General de Costes del Ministeri de Medi Ambient concedisca, al seu torn, a l’Ajuntament de València l’autorització anual sol·licitada amb el pla de temporada. En estos moments ja estan autoritzades les corresponents a les platges del nord.

Els quioscos són inspeccionats setmanalment pel personal del Servici de Platges, així com de la Demarcació de Costes i per l’empresa adjudicatària. Cal destacar que, des de l’any passat, s’instal·la un quiosc en Platja Ca (la platja de Pinedo, en la qual es permet l’accés de gossos), així com hamaques i para-sols.

Compartir