Les noves dependéncies muncipals per a Tresoreria i Economia de Vila-real estaràn ubicades als antics jutjats

520

Les antigues dependències dels jutjats de Vila-real, situades en la planta superior del Mercat Central, es remodelaran i condicionaran per a crear noves oficines administratives municipals en el centre de la ciutat, amb l’objectiu de traslladar allí el departament de Tresoreria i la Regidoria d’Economia. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat aquest matí el projecte que, amb un cost de 301.000 euros, permetrà alliberar l’actual edifici de Tresoreria, que se cedirà a Comissions Obreres en compliment de l’acord pel qual el sindicat va cedir al consistori el patrimoni sindical de l’antic Solet per a poder ampliar el CEAM de la Olivera.

“En la planta superior del mercat, on antigament se situaven la sala de vistes i despatxos dels jutjats, tenim 701 metres quadrats de sales diàfanes sense ocupar des del trasllat dels jutjats al nou Palau de Justícia i la demolició de les velles dependències per a construir la nova placeta al costat del BIC de l’Arxiprestal, fa ja uns cinc anys. Aquest projecte, amb el qual estem especialment il·lusionats, és una actuació humil i modesta, comparada amb el balafiament d’anteriors governs del Partit Popular, però ens permetrà aprofitar unes instal·lacions fins ara en desús, complir l’acord al que té dret CCOO i revitalitzar el centre urbà i el mercat”, valora l’alcalde. El projecte inclou la remodelació de l’espai per a la creació de despatxos administratius, l’adaptació de l’edifici amb un ascensor i tots els requisits d’accessibilitat i l’homologació de les oficines per a poder acollir cursos i un altre tipus d’accions, dins dels condicionants que marca la llei.

“Estem segurs que aquest projecte servirà de revulsiu per a dinamitzar una zona eminentment comercial, ja que atraurà gent i moviment a l’entorn del Mercat Central”, argumenta Benlloch. Amb aquesta finalitat, a més, l’equip de govern es planteja també incorporar a la nova placeta del mercat algun tipus de servei de cafeteria o terrassa. “Anem a crear Ajuntament en aquesta àrea i açò va a ser, sens dubte, un servei motor de l’activitat a l’entorn de la plaça de Colom”, puntualitza.

D’altra banda, el trasllat de Tresoreria a les noves dependències municipals permetrà alliberar l’actual edifici que ocupa el departament, al carrer de Josep Ramón Batalla, i cedir aquest espai al sindicat Comissiones Obreres. “El local està al costat de la seua actual ubicació, amb la qual cosa s’eviten les distorsions que poden suposar els trasllats, i dotarà al sindicat d’unes instal·lacions en condicions, tal com ens vam comprometre quan van cedir a la ciutat l’antic Solet perquè poguérem ampliar el centre de majors de l’Olivera”, recorda Benlloch. “És una obra molt humil si la comparem amb el malbaratament d’altres èpoques o amb els quatre milions d’euros que hem pagat recentment per l’herència urbanística del PP, però molt significativa en la línia de millorar la ciutat i dotar-la de les infraestructures necessàries per a seguir sent referents en creació d’ocupació i en polítiques que milloren la vida de les persones”, agrega.
La creació d’aquestes oficines municipals a la plaça de Colom té un pressupost de 301.000 euros i es finançarà amb la modificació de crèdits per a incorporar 1,5 milions d’euros dels romanents de l’any passat al pressupost. La modificació de crèdits s’aprovarà dimarts que ve, en el Ple ordinari d’agost.

Compartir