Les millores en trinquets i espais educatius de La Safor rebràn 1,8 milions de euros

1618

La Diputació de València invertirà 1.800.000 euros en la millora de trinquets i espais educatius de La Safor. Es tracta d’unes ajudes que formen part de l’aposta de la corporació provincial per la millora de centres educatius i la promoció de l’esport de base, en aquest cas, valencià.

Fins a 23 municipis de la comarca es van a beneficiar de les subvencions per a rehabilitar trinquets, reformar col·legis, a través del Pla de Manteniment d’Escoles, o escoles infantils, d’adults i de música, amb el Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals.

Foment de la pilota

La Diputació, a través de l’àrea de Joventut, Esports i Igualtat que dirigeix Isabel García, té previst invertir un total de 2 milions d’euros per a recuperar trinquets i espais vinculats a la pilota valenciana. D’aquesta quantitat, 210.000 euros van a anar destinats a La Safor, en concret, a tres municipis, com són Ador, on es va a reformar la solera del frontó; Bellreguard, que farà actuacions en els banys del recinte de pilota; i Tavernes de la Valldigna, que reformarà el trinquet i el frontó existents amb una ajuda de 57.123 euros.

Aquesta partida procedeix del superàvit del passat exercici i ve a completar les línies d’inversió de la Generalitat Valenciana, dins de la col·laboració que mantenen les dos institucions. Les actuacions s’executaran entre este any i el pròxim.

Manteniment d’escoles

La segona fase del Pla de Manteniment d’Escoles que es va iniciar en 2017 comptarà enguany amb un pressupost de 5,5 milions d’euros i arribarà a 38 centres educatius d’Infantil i Primària de 34 municipis valencians. En el cas de La Safor, els col·legis Migdia de Barx i l’Aulari de Potries rebran 90.000 euros, i el Gregorio Mayans i Císcar de Bellreguard i el Verge de la Font de Vilallonga, 140.000 euros.

L’objectiu, segons l’àrea d’Educació que dirigeix la diputada Mercedes Berenguer, és ajudar als col·legis a impulsar la seua oferta millorant les seues instal·lacions i, al mateix temps, la qualitat de l’ensenyament.

Millora d’espais educatius

Altres centres educatius de la comarca que es van a veure beneficiats de les ajudes de la Diputació són escoles infantils i escoles d’adults i de música que siguen de titularitat municipal. El pla compta amb un pressupost global de 10,3 milions d’euros, sent de caràcter bianual.

Cada espai rebrà una ajuda de 38.000 euros. És el cas dels d’Ador, Almoines, L’Alqueria de la Comtessa, Bellreguard, Benifairó de la Valldigna, Castelló de Rugat, Daimús, Font d’En Carrós, Llocnou Sant Jeroni, Miramar, Real de Gandia, Ròtova, Rafelcofer, Potries, Piles, Simat, Tavernes de la Valldigna, Vilallonga Xeresa i Xeraco. Quant a Oliva, rebrà dos ajudes de 38.000 euros, 76.000 en total, per a dos centres, i Gandia, 266.000 euros per a set espais.

Compartir