Les jornades ‘Turisme Intel·ligent’ promouen les destinacions intel·ligents des de Gancia

801

Administracions públiques, estudiants, personal investigador, empreses i qualsevol persona interessada es reuniran el 26 i 27 de setembre en les Jornades ‘Turisme Intel·ligent’, que tenen lloc al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. La inscripció, gratuïta, està oberta en la web jornadesturisme.webs.upv.es.

Les jornades s’emmarquen en el projecte ‘Monitoratge ambiental d’una zona turística basada en IoT per a informació de l’usuari i millorar del servei. Proves pilot a les platges de Benidorm, Gandia i Benicàssim’, finançat en el marc de la col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i la Universitat Politècnica de València.

Diana Morant, Alcaldessa de Gandia; Raquel Huete, Directora General de Turisme de la Generalitat Valenciana; Jesús Alba, Director del Campus de Gandia de la UPV i Eva Mestre, Directora de les Jornades ‘Turisme Intel·ligent’ i del Grau en Turisme de la UPV, han presentat el contingut de les Jornades en una roda de premsa que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Gandia.

Una oportunitat única per al turisme intel·ligent

Les Jornades ‘Turisme Intel·ligent’ que se celebren al Campus de Gandia de la UPV, són una oportunitat única per al sector del turisme: per al debat, l’intercanvi d’experiències i la col·laboració de tots els agents que han de treballar per a fer possible aquesta revolució cap a les destinacions intel·ligents’, ha afirmat Diana Morant, alcaldessa de Gandia, en la roda de premsa.

‘Perquè convertir-se en destinació intel·ligent no significa fer el mateix amb noves aplicacions tecnològiques; significa revolucionar l’estratègia turística, la cultura empresarial, augmentar la col·laboració amb el sistema d’I+D+i… i per a això necessitem fòrums com el que ens oferiran les Jornades ‘Turisme Intel·ligent’, que ens permetran crear sinergies, debatre, coordinar les capacitats públiques i privades i detectar oportunitats de millora’, ha explicat l’alcaldessa. Per això, des de l’Ajuntament de Gandia estem molt satisfets de poder col·laborar amb aquestes jornades a través de la Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent.

L’alcaldessa de Gandia ha afirmat que Gandia és la ciutat perfecta per a aquest esdeveniment, perquè aposta per la qualitat i la gestió intel·ligent del turisme, com es posa de manifest en els molts projectes que té en marxa, com el projecte Alter Eco; la Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent i el projecte de platges intel·ligents, entre uns altres.

‘Gandia ha sigut distingida com a Ciutat de la Ciència i la Innovació per part del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat per l’esforç que estem realitzant per desenvolupar un sistema d’innovació i *emprendedurismo i aquesta és la línia que volem desenvolupar: la del coneixement i la professionalització’, ha destacat.

Dia Mundial del Turisme dedicat a la transformació digital

Per la seua part, Raquel Huete, Directora General de Turisme, ha destacat que les jornades són fruit del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i la Universitat Politècnica de València per a fomentar el desenvolupament de Destinacions i Platges Intel·ligents.

‘Des de la Generalitat Valenciana treballem per una destinació intel·ligent basada en la sostenibilitat i l’eficiència energètica, la connectivitat i els sistemes d’informació, que permeten generar negoci de forma intel·ligent, amb la participació de tots els agents implicats’, ha destacat Raquel Huete.

L’Organització Mundial del Turisme ha decidit que enguany el Dia Mundial del Turisme se centre en la transformació digital, ha explicat Raquel Huete. ‘És imprescindible que sapiem manejar la tecnologia al nostre favor, no podem quedar-nos arrere’, ha continuat la Directora General de Turisme. ‘Penseu en com organitzem les nostres vacances: tots utilitzem el nostre mòbil o el nostre ordinador per a informar-nos i gestionar-les’, ha asseverat Huete.

La Directora General de Turisme ha destacat la importància dels *partners que participen en les jornades, empreses privades i administració pública.

‘Iniciatives com aquesta ens faciliten el camí cap a una governança intel·ligent, basada en la col·laboració públic – privada i la transparència’, ha expressat.

El Campus de Gandia de la UPV al servei del Turisme Intel·ligent

Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la UPV i també director de la Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent, que col·labora amb les jornades, ha afirmat que el Campus de Gandia compta amb grans capacitats al servei del Turisme Intel·ligent, tant des del punt de vista de la investigació com dels seus propis estudiants i titulats. ‘Formem persones expertes en turisme, ciències ambientals, comunicació, telecomunicacions i tecnologies interactives, àrees que tenen un gran pes en el desenvolupament del turisme intel·ligent’, ha explicat. Per això, per als nostres estudiants és una gran oportunitat poder participar en aquestes jornades, a les quals els animem a assistir’, ha continuat Jesús Alba.

Per la seua part, Eva Mestre, directora del Grau en Turisme de la UPV i també de les Jornades ‘Turisme Intel·ligent’, ha afirmat que en les mateixes s’oferiran ponències, taules redones i tallers pràctics impartits per experts de primer nivell. ‘Parlarem de Big Data, Geomarketing, Revenue Management, gamificació, creació de destinacions turístiques, tecnologies per a la promoció, aplicacions mòbils… també atorgarem premis a start-up i oferirem espais per a l’intercanvi d’idees i la generació d’oportunitats. La professora Eva Mestre ha convidat a totes les persones interessades en les Jornades a inscriure’s: personal tècnic d’empreses, administracions, persones emprenedores, estudiants, personal investigador… ja que es tracta de ‘una ocasió única per al coneixement en aquesta matèria’.

Compartir