Les Jornades de Convivencia amb Lyon comptaràn amn una Foguera de 8 metres en la Place de la République

1420

L’alcaldessa accidental, Eva Montesinos, ha presentat hui en el MARQ les accions que es van a dur a terme des del Patronat Municipal de Turisme i Platges amb motiu de les convivències de les Fogueres de Sant Joan que se celebraran a Lyon des del 19 al 22 d’abril. La responsable municipal ha estat acompanyada en la presentació, del president de les Fogueres d’Alacant, Manuel Jiménez, la Bellea del Foc, Sofía Escoda i el diputat provincial Eduardo Dolón.

A Lyon es van a realitzar una sèrie d’activitats promocionals per al públic a fi de donar a conéixer Alacant a un mercat turístic de gran transcendència per a la ciutat, ja que França ocupa el quart lloc quant al número d’allotjament, amb 48.379 clients en 2017.

Eva Montesinos ha destacat que “any rere any es posa de manifest la importància que tenen les Fogueres de Sant Joan d’Alacant per al turisme en la nostra ciutat, i que les nostres Festes Oficials són un reclam ja no sols per al turista nacional sinó també i cada vegada més per a l’extranger”. De fet l’alcaldessa accidental ha ressaltat les bones dades de les passades Fogueres de Sant Joan, amb quasi un milió de visitants amb un impacte estimat en 70 milions d’euros.

Les jornades de convivència de les Fogueres 2018 no sols són una oportunitat d’internacionalitzar les Festa Oficials d’Alacant, sinó que servixen com a marc incomparable per a promocionar la ciutat i la seua província en un veta de mercat tan important com el francés. De fet, l’elecció d’esta ciutat francesa ha coincidit amb la posada en marxa de dos vols setmanals (anada i tornada) amb Lyon, la tercera ciutat en importància del país veí.

Les accions que es van a dur a terme inclouen activitats promocionals per al públic (muntatge de Foguera de huit metres d’altura, oficina de turisme, realització de desfilades amb trages tradicionals i amb música, repartiment de 20.000 fullets informatius). Estes activitats de difusió a públic final es concentraran entorn d’una plaça central molt transitada per públic i rodejada de comerços, denominada Place de la République de Lyon.

En la Place de la République estarà plantada una Foguera de huit metres d’altura i s’instal·larà una carpa de vidre que albergarà una Oficina de Turisme i facilitarà informació de la ciutat d’Alacant i la Costa Blanca com a destinació turística, així com informació sobre les festes de “Les Fogueres de Sant Joan d’Alacant”.

A més d’estes activitats orientades a donar difusió turística entre el públic final, un altre objectiu que es perseguix és promoure trobades dirigits públic professional en l’àmbit del turisme, aprofitant l’oportunitat que suposa la nova connexió aèria directa entre els aeroports de Lió i Alacant.

Dins d’eixes accions, la primera ha sigut l’organització d’un viatge de premsa de mitjans francesos que durant estos dies han estat coneixent de primera mà Alacant i, d’altra banda, la presentació professional de destí Alacant, que tindrà lloc en l’Institut Cervantes de Lió el dia 19 d’abril. L’objectiu d’esta iniciativa és donar a conéixer la ciutat entre un grup d’agents de viatge, tour operadors, agències especialitzades i premsa.

A la presentació professional està previst que acudisquen mig centenar d’invitats que podran conéixer tota l’oferta que oferix Alacant i la Costa Blanca. En este acte acudirà personal del Patronat Municipal de Turisme, de la Diputació, de Volotea, la línia que ha obert la nova connexió aèria, la directora de l’Oficina Espanyola de Turisme a França i representants d’hotels alacantins gràcies al suport de l’Associació Provincial d’Hotels d’Alacant (APHA).

El turisme francés és un mercat de gran transcendència per a Alacant, com ho demostra l’allotjament hoteler en la ciutat durant 2017, el quart en el rànquing internacional amb 48.379 clients allotjats. De fet, esta dada no ha passat desapercebut per a l’Ajuntament, que s’ha fixat en esta ciutat francesa per a realitzar les convivències de Fogueres de 2018 com una manera d’internacionalització de les Festes Oficials de la ciutat, dins de l’estratègia de promoció turística d’Alacant en l’exterior.

En 2016 va ser la primera vegada que Festes de les Fogueres de Sant Joan van tindre lloc en l’estranger, concretament a Göteborg. En 2017, Lisboa va ser la ciutat triada. En ambdós edicions va haver-hi una gran acceptació per part del públic d’estes ciutats ajudant a fer que es conega més la Festa internacionalment. Al desembre de 2017 es va proposar Lió com a destí per a esta activitat, i després de les comunicacions mantingudes amb l’Ajuntament francés, va ser confirmada en el mes de febrer de 2018.

Finalment, tant Eva Montesinos, com Eduardo Dolón i Manuel Jiménez van destacar la cooperació entre l’Ajuntament, la Diputació i la Federació de Fogueres per a promocionar la Festa fora de les nostres fronteres, ja que és el tercer any consecutiu que se celebren unes convivències en l’estranger i una bona oportunitat per a mostrar l’oferta turística d’Alacant i la Costa Blanca.

Compartir