Les Jornades Construint i Alimentant Alternatives

1463

Una taula redona dissertarà sobre la cooperativa en cessió d’ús, que propícia pisos permanents a preus raonables

La segona edició de les Jornades Construint i Alimentant Alternatives que organitzen les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge continuaran aquest dijous 29 d’octubre amb una taula redona que reivindicarà polítiques d’habitatge digne, estable i assequible. L’acte abordarà el model de cooperativa en cessió d’ús, un sistema pel qual una cooperativa promou la construcció d’habitatges i els socis de la mateixa tenen dret a un habitatge a preus raonables i de manera permanent.

La cita serà protagonitzada per Fran Merino, de la Federació Valenciana de Cooperatives (*FECOVI) i el Col·lectiu Domèstiques. Serà només de manera telemàtica per la situació de pandèmia, a través del canal de Youtube de Construint i Alimentant Alternatives https://www.youtube.com/watch?v=8-qgckhqy0y&feature=youtu.be

Els regidors de Transició Ecològica i d’Habitatge, Fernando Navarro i María Jesús Garrido, destaquen que “la cessió d’ús mitjançant cooperativa contempla una alternativa de promoció d’habitatges que assegura una llar amb un cost assequible i que es presenta com una alternativa davant la problemàtica que existeix actualment d’accés a l’habitatge per l’especulació en els preus del lloguer”.

Transició Ecològica i Habitatge organitzen Construint i Alimentant Alternatives per a posar en valor nous models de consum sostenible, sobirania alimentària o d’habitatge digne per a construir ciutats i societats més justes i superar les crisi sanitària, social i ambiental.

La següent activitat, també online, serà el 3 de novembre a les 18.30 hores, amb una conferència sobre rehabilitació sostenible i eficiència energètica; mentre el dijous, a la 18.30, serà el torn del Rogle coop. que abordarà el dret a la ciutat i a la ciutat. Les jornades seguiran el 10 i 12 de novembre amb xarrades sobre ecofeminisme i producció local en entorns periurbans i finalitzaran el 15 de novembre amb l’obra de teatre Ingovernables de Atirohecho en el Teatre del Raval. Més informació del programa d’activitats en el web de l’Ajuntament de Castelló.

Compartir