Les galeres protagonitzen l’oferta de turisme gastronòmic del Grau durant febrer

2734

La diuen ‘caravel·la valenciana’ per abundar en el Mediterrani i, encara que no tinga el reconeixement i prestigi d’altres mariscos, en les VIII Jornades de la Galera del Grau juguen un paper protagonista. Impulsades per l’Associació Grau Gastronòmic, les jornades compten amb el suport del Patronat Municipal de Turisme que presideix Patricia Puerta i de la Regidoria de Consum, dirigida per Mary Carmen Ribera, i amb elles s’inaugura el calendari d’esdeveniments de Castelló Grastronòmic 2019. Del divendres 1 al diumenge 24 de febrer, dotze restaurants del Grau oferiran menús -entre els 25 i 30 euros- amb variades i suggeridores versions del tradicional arròs amb galeres, una ofereix culinària que combina mar, muntanya i horta.

Així ho explica la regidora Patricia Puerta, qui assegura que “un any més posem en valor el sabor tan especial que atorga aquest crustaci en cadascun dels seus plats”. “Es tracta d’un dels mariscos més saborosos de la nostra llotja i prova d’això és el turisme que arrosseguen aquestes jornades”, ha assegurat l’edil. Per part seua, Mary Carmen Ribera destaca el “fort potencial d’aquest producte gastronòmic i la necessitat de continuar promocionant el Peix del Grau amb aquest tipus d’iniciatives”.

El restaurant Brisamar proposa el seu ‘Arròs amb galeres, calamars i carxofes de Benicarló’. Casa Santiago, un ‘Arròs melós amb galeres, sèpia i carxofes’, o fideuà. Nou Escull aposta per ‘l’Arròs melós de galeres al gust del client’. Golf Azahar tempta amb el seu ‘Arròs de marisc amb galeres’. La Ballena elabora un ‘Arròs melós de galeres i carxofes’. La Trocha suggereix el seu ‘Arròs de galeres al gust’. I Tasca del Puerto estimula els paladars amb un ‘Arròs de calamar, sèpia i galeres del Grau’.

Casa Lola vol sorprendre amb el seu ‘Arròs sec (o melós) de galeres del Grau amb sepionet de la Punxa i carxofes’. Casa Juanito proposa un ‘Arròs sec (o caldós) amb galeres i verduretes de temporada’. La Ola, el seu ‘Arròs melós de galeres amb cloïsses i carxofes’. El restaurant Mediterráneo apunta una altra variant: ‘Arròs caldós amb galeres i coliflor’. I Ri & Co Bistró completa l’oferta amb el ‘Arròs de galera i ortiguilla’.

A aquestes jornades seguiran al llarg de l’any altres grans cites culinàries sota el paraigua de Castelló Gastronòmic com el Congrés Nacional de de Gastronomia i Vi, la Ruta del Cigaló, jornades del Polp i la Sèpia, de l’Arròs a banda, la ruta tapes ‘Sabors Castelló’, les jornades POP (olles, olles i potatges), el concurs internacional ‘Arrocito de Castelló’, el Mediterranean Food Festival o la Fira del Vi, la qual cosa posa de manifest la gran aposta de Castelló per la gastronomia com un de pilars fonamentals de la seua variada oferta turística

Compartir