Les Fogueres de San Joan comptaràn amb un dispositiu contra l’alcohol amb més de 100 agents

3678

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González, ha mantingut hui una reunió amb representants de la Plataforma 0,0, la Policia Local d’Alacant, la Diputació i la Federació de Fogueres per a coordinació i organitzar l’ampli dispositiu especial 0,0 per a evitar el consum d’alcohol en menors i el botelló durant aquestes Fogueres 2019.

El regidor de Seguretat ha explicat que hui s’han abordat en la reunió tant les alternatives d’oci per als joves com el dispositiu de policia contra el botelló en Fogueres perquè siga el més efectiu, ja que tenim l’experiència de l’any passat, i fomentar així una festa saludable entre els nostres joves.

José Ramón González va explicar que de forma fixa un centenar de Policia Locals realitzaran controls mòbils per tota la ciutat i en el centre per a “vigilar i evitar la tinença i el consum d’alcohol, i s’establiran punts fixos en Sèneca Autobuses, Paseito Ramiro, Postiguet, en la zona de Canalejas, Avinguda de l’Estació, Castanyers i Gabriel Miro”.

En aquest sentit el regidor va alertar que “està prohibit el vendre alcohol a menors d’edat, i si es constata que s’està realitzant se sancionarà”, al mateix temps que va fer una crida a la col·laboració i implicació en aquestes Fogueres “és una lluita de tots i els racós, els establiments, les barraques han de col·laborar a aconseguir que el consum d’alcohol en menors no existisca”.

Des de l’Ajuntament informen que la venda i subministrament de begudes alcohòliques a menors en locals i centres destinats a un públic compost predominantment per menors de 18 anys, poden comportar sancions de fins a 3.000 euros.

Està previst que les Unitats del servei nocturn, el GOIR, la Canina i la Fox conformen aquest dispositiu especial 0,0, i quan alguna dotació de servei observen consumint alcohol es procediran al decomís de les begudes i la seua immediata destrucció, s’estendrà acta i donaran coneixement, en el cas dels menors als pares, tutors o responsables. En les passades Fogueres la Policia Local va decomissar més d’un miler de litres d’alcohol.

“L’any passat va funcionar amb molt d’èxit per primera vegada aquest dispositiu que tornarem a organitzar, els joves quan van veure que no podien consumir alcohol es van anar a després de zones que també es van controlar lògicament”, va indicar l’edil de Seguretat qui al seu torn va assenyalar que amb aquestes mesures volem conscienciar als joves perquè gaudisquen d’unes jornades festives saludables amb activitats alternatives que fomenten una diversió sense begudes alcohòliques.

Plataforma 0,0.
Des de la Plataforma 0,0, Isaïes López, va posar en valor i va agrair la col·laboració de les administracions en la lluita contra el consum d’alcohol en menors assenyalant que “estem molt satisfets de veure com l’administració i l’Ajuntament està col·laborant d’una manera molt activa i molt implicats, preocupats i molt pròxims això és un valor afegit que hem d’agrair perquè hi ha molts pares preocupats pels seus fills”.

“Sempre cal oferir un oci alternatiu i saludable que és el que completa el missatge i nosaltres volem donar alternatives i precisament això és el que hem plantejat hui a l’Ajuntament, amb esport, activitats artístiques, la música en aqueixa franja d’edat és la que pretenem protegir i incentivar perquè consumisquen un altre tipus d’oci no l’alcohol ”, va asseverar Isaïes López.

Compartir