Les festes de la Magdalena son un pilar clau per a les tradicions de la provincia segons la Diputació de Castelló

669

La Diputació de Castelló consolida el seu suport a les festes de la Magdalena com un pilar clau de les tradicions de la província. Així li ho ha traslladat el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, a la presidenta de la Junta de Festes de Castelló, Noelia Selma, amb qui s’ha reunit aquest matí en el Palau Provincial. Una trobada en el qual el president li ha reiterat el suport del Govern Provincial a les festes fundacionals de Castelló, tant en la part d’arrelament cultural i tradicional de Castelló com en la part de promoció turística com a Festa d’Interés Turístic Internacional que és.

“Hem mantingut una primera reunió de treball en la línia de col·laborar des del Govern Provincial amb les festes de la capital com sempre ho hem fet. Entenem que són unes festes que viu tota la província, especialment el primer dia, el dia del Pregó, i que les vies de comunicació i de col·laboració de la Diputació cap a la Junta de Festes han estat obertes i han de continuar obertes, i treballarem amb intensitat perquè les festes de 2019 siguen les festes que tota la província viu com a pròpies”.

La Diputació manté una estreta col·laboració amb les festes fundacionals de Castelló. Tant és així que durant la passada edició de la Magdalena va propiciar la presència de productes autòctons a través de Castelló Ruta de Sabor en les fondes amb més afluència de visitants, va col·laborar amb la Junta de Festes per a la creació del Trenet Magdalenero que recorria les diferents gaiates de la Magdalena en diverses rutes, promou l’eficiència energètica amb ajudes als diferents sectors *gaiateros i contribueix de forma important a la promoció turística de les festes com a part de les ajudes que destina a les festes declarades d’interés turístic.

Sense anar més lluny, fa a penes uns dies el Saló de Recepcions de la Diputació acollia l’acte d’obertura de l’agenda de la Magdalena 2019 amb la benvinguda a les reines de les festes amb la participació de les gaiates de la ciutat.

Compartir