Les ‘escoles matineres’ del programa #Repoblem acullen a 189 xiquets aquest curs i s’incrementaràn en 12 més el que vè.

1154

La Diputació de Castelló ha tancat el curs escolar amb un excel·lent balanç de les ‘escoles matineres’ que ha implantat en un total de 10 municipis i atés a 189 xiquets com a part del seu programa contra la despoblació #Repoblem. Amb això, El Govern Provincial constata l’èxit d’este servei que promou la conciliació familiar i laboral en les famílies que residixen en l’interior de la província i impulsa la igualtat d’oportunitats entre els 135 municipis de Castelló.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, hi ha assenyalat a més que “hem preguntat a les distintes AMPAS dels centres educatius i la valoració de pares i alumnes ha sigut excel·lent. Estem molt satisfets amb la qualitat del servei i amb l’acollida que ha tingut i és per això que fomentarem la seua implantació en més pobles. Igualar les oportunitats i els servicis que tenen municipis més grans per a fer possible la conciliació és un dels nostres objectius, perquè hem comprovat que açò és fonamental perquè una família es plantege anar a un poble a viure o romandre en ell, i hem de propiciar totes estes facilitats”.

De fet, tal com ha destacat la diputada “entre les valoracions dels pares tots coincidixen amb la qualitat del servici, amb la millora en l’adquisició de material que ha suposat per als centres i també en l’ajuda que els genera al seu dia a dia en els seus pobles comptar amb este servici per a conciliar la seua vida familiar i laboral”. El bon funcionament d’este servici ha portat a la Diputació a incrementar els seus recursos en esta actuació i sumarà a estes 10 escoles matineres un total de 12 més que es posaran en marxa a l’inici del pròxim curs escolar 2018/2019.

Més treball i pressupost

El compromís de la Diputació de frenar la despoblació de l’interior es traduïx en treball i pressupost, com el que destina als Escoles Matineres que manté este servici en municipis de menys de 10.000 habitants.”No hi ha millor prova del nostre compromís contra la despoblació i per la igualtat d’oportunitats de tots els castellonencs independentment d’on trien viure que este reforç de polítiques tan importants que estan donant tan bons resultats en l’àmbit rural”, ha indicat Vicente-Ruiz. Així, la Diputació ha consignat 121.000 euros per a l’adequació d’equipament dels Escoles Matineres i la contractació de monitors per a prestar este servei

Compartir