Hui dilluns comença el curs en les dues escoles infantils d’Alacant amb 219 alumnes

755

Les dues escoles infantils municipals, “*Els Xiquets” i “7 Enanitos”, situades en els barris Verge del Remei i Joan XXIII, respectivament, començaran el dilluns 9 de setembre el nou curs lectiu 2019-2020 amb la seua capacitat al complet. Les dues instal·lacions sumen 15 aules, que albergaran 219 alumnes de 0 a 3 anys. Aquestes escoles disposen, a més, de cuines pròpies i personal capacitat per a proveir els seus respectius serveis de menjador.

Les dues escoles ofereixen, a més, aules matinals per a acollir a xiquets i xiquetes de 7.45 hores a 9 com a ajuda als pares que comencen d’hora la seua jornada laboral i que no disposen d’altres possibilitats per a la cura dels xicotets.

“*Els *Xiquets” i “7 nans”, gestionats per l’Ajuntament, formen part de l’estructura educativa de la ciutat. A la xarxa de centres docents repartits per districtes i barris, l’ordenació dels quals i gestió educativa correspon a la Conselleria d’Educació, de la Generalitat Valenciana, s’incorporaran aquest nou curs 2.875 alumnes menors de 3 anys, segons les dades estadístiques.

Beques i reduccions de quota
Les dues escoles infantils municipals tenen establit un sistema de beques (42), beques especials (12) i reduccions de quota (24) com a ajudes a famílies especialment vulnerables.

La Regidoria d’Educació, dirigida per Julia Llopis, s’ha ocupat aquest estiu en la realització de treballs de millora i posada a punt de les dues instal·lacions municipals per valor un valor total de 13.000 euros.

“Hem comprat cinc aparells d’aire condicionat per a aules i per a una de les cuines, s’han esmenat façanes i murets en patis, hem col·locat *mosquiteras en finestrals, s’han pintat vestíbuls, reposat alguns cristalls, millorat alguns *rodapiés, etc, etc., amb el que tractem de donar uns serveis educatius concordes a la categoria del nostre sistema i els nostres ciutadans”, ha manifestat la regidora.

L’entrada en matèria d’aquests xicotets alumnes a les aules, després de l’inici oficial de curs, es va fent de manera progressiva en atenció a la seua curta edat. La vida en les 15 aules apuntades, es va activant de manera progressiva durant les primeres setmanes, fins a octubre, quan s’adopta el funcionament norma, amb horari de 9 a 17 hores, més la referides aules matinals.

D’octubre a maig, la regidoria procedeix també a contractar a 13 persones -que solen ser tècnics superiors en educació infantil – perquè s’ocupen de la supervisió dels xicotets durant els períodes de migdiada. En tots dos col·legis solen fer pràctiques alumnes de Formació Professional que es capaciten en Educació infantil i se’ls té en compte a l’hora d’estendre aquests contractes per algunes hores.

Compartir