Les Escoles Esportives Municipals ofereixen per a aquest curs lectiu 1600 places

659

El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha presentat la campanya d’Escoles Esportives Municipals, que comencen aquest octubre i per a les quals encara està obert el termini d’inscripció. Aquest curs lectiu, el Patronat d’Esports ofereix, en col·laboració amb els clubs esportius i les direccions dels centres, prop de 1600 places per a xiquets i xiquetes nascuts a partir de 2012.

Porcar ha volgut presentar aquesta campanya aprofitant que demà divendres se celebra el Dia Europeu de l’Esport Escolar. El regidor ha declarat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és que “l’esport arribe a un preu molt baix, molt reduït, i que cap xiquet de Castelló es quede sense poder practicar l’esport que més desitge, l’esport que més li agrade”.

Aquest any, les principals novetats són l’escola de skateboarding i la de patinatge artístic. La primera s’impartirà als skateparks de Castàlia i Grapa i la segona en el CEIP Isabel Ferrer. L’oferta de les Escoles Esportives es completa amb els següents esports: atletisme, bàsquet, ciclisme, equitació, escacs, futbol sala, handbol, poliesportiu, pilota valenciana, pàdel, voleibol i tenis.

L’objectiu del programa d’Escoles Esportives Municipals és incentivar l’activitat física entre la població en edat escolar i que cap infant es quede sense fer esport per motius econòmics. Així, per a la majoria d’activitats es fa un pagament únic anual de 40,60 euros.

En general, les sessions solen ser dos per setmana variant la seua duració entre 1 hora i 1 hora i quart. A la majoria de centres de primària les escoles municipals s´organitzaran des de les 17.15 per tal de no interferir en les activitats que l’AMPA puga organitzar al pati.

Cal recordar que la participació a l’escola organitzada en un centre educatiu està oberta a alumnes d’altres centres, respectant les edats establertes. Els xiquets i xiquetes poden inscriure’s des de primer de primària fins a quart d’E.S.O. Les inscripcions es fan a les oficines del Patronat en horari d’atenció al públic. També es pot descarregar la sol•licitud de la web de l’Ajuntament, emplenar-la i enviar-la al mail del Patronat adjuntant un justificant de pagament.

Amb aquest programa es vol fomentar l’aprenentatge dels fonaments bàsics de l’esport mantenint l’aspecte lúdic de l’escola esportiva, seguint l’esperit del Dia Europeu de l’Esport a les Escoles. També és una manera de col·laborar amb els clubs esportius de la ciutat, ficant-los en contacte amb futurs esportistes interessats en el vessant competitiu de l’activitat.

Compartir