Les brigades municipals de platges retiren 20 tones d’algues de la platja de l’Almadrava d’Alacant

2189

Els operaris del servei de neteja han hagut d’emprar-se a fons aquesta nit per a retirar les més de 20 tones d’algues que el mar ha tret a la platja de l’Almadrava. Amb ajuda d’una pala excavadora i camions de gran capacitat s’han hagut de realitzar una doble neteja atés que les ones no deixaven d’arrossegar algues una vegada netejada l’arena. L’alcalde, Luis Barcala, ha agraït als serveis de neteja municipals el seu treball perquè els banyistes puga gaudir de la platja en les millors condicions aquest cap de setmana.

Ha sigut una nit difícil per al servei de neteja de platges. El mar no parava de llançar algues a la platja, acumulant-se en les ribes. Els operaris del servei de neteja de platges van començar a treballar passada la mitjanit emprant-se a fons per a retirar les algues davant l’inici del cap de setmana, conscients que seran molts els alacantins i visitants que acudiran a les platges aquest cap de setmana.

Després d’una primera recollida i rastellat de l’arena amb ajuda d’una pala excavadora, un camió bolquet i els tractors de rastellat, els operaris han hagut de realitzar una segona acció ja començant el dia en comprovar que les ones continuaven arrossegant gran quantitat d’algues fins a la riba. Al final i després de més de huit hores d’intens treball la platja ha quedat en perfecte estat d’ús.

Els operaris han retirat les algues de la riba i les han posades a assecar en munts per a facilitar el seu trasllat i seran retirats durant la setmana vinent.

L’alcalde, Luis Barcala, ha felicitat els operaris per aquesta actuació i per la seua responsabilitat en haver de realitzar una doble recollida d’algues perquè les platges puguen lluir en les seues millors condicions. “Han demostrat gran professionalitat, un sentit del deuen encomiable i el seu compromís amb la ciutat d’Alacant i els alacantins que saben que les platges són un dels seus tresors més benvolguts”.

Treball a fons davant el temporal
L’alcalde ha recordat que el canvi del temps en la península, amb baixada de temperatures està provocant que el mar vinga una mica més regirat i que es produïsquen, com és habitual durant la primavera, l’aparició freqüent d’algues a les platges, al mateix temps que ha assenyalat que “els serveis de neteja són conscients d’aquesta situació i s’empren a fons per a retirar-les abans de l’arribada dels usuaris a les platges, per la qual cosa mereixen el nostre reconeixement”.

“Ja ho van fer durant l’últim temporal fa unes setmanes abans del pont del primer de maig, que totes les platges d’Alacant van aparéixer amb algues i amb moviments d’arena i aconseguint en pocs dies retornar a les mateixes el seu estat habitual per a ser gaudides en perfectes condicions pels veïns i visitants”, ha ressaltat Luis Barcala.

Compartir