Les belleses del foc d’Alacant visiten la foguera oficial al taller de l’artista Pedro Espadero

1047

Pedro Espadero, artista que construeix la Foguera Oficial 2019, ha mostrat hui el procés de construcció de la Foguera Oficial “Amb una altra mirada” a les Belleas del Foc -Isabel Bartual Fernández i Noelia Vinal Rondón- i a les seues Dames d’Honor. Ho ha fet mitjançant una col·lecció de fotografies en el transcurs de la visita que han realitzat al seu taller. Han estat acompanyades pel regidor de Festes en funcions, José Ramón González.

Espadero, després d’una sessió fotogràfica davant diferents parts del monument i d’explicar-los que “aquesta foguera és la vostra”, els ha convidat a participar de les primeres tasques de plantà en la Plaça de l’Ajuntament que es preveuen a partir de la matinada del 15 de juny. “Amb una altra mirada” està pressupostada en 98.800 euros. Comptarà amb catorze escenes i trenta ninots. Tindrà, ha assegurat Espadero, “un clar component social. Farà referència al pensament crític que la ciutadania té sobre la Festa”.

A la recerca del foc

Abans de la visita al taller de Espadero, la comitiva ha visitat el de Sergio Gómez Ferrer, autor de la Foguera Oficial Infantil, que té com a lema “A la recerca del foc perdut”. Encara que està pràcticament acabada, segons ha assegurat l’artista, sí els ha pogut mostrar alguns dels molts detalls que la completen. Entre ells, el grup que es va poder veure en l’Exposició del Ninot i que anteriorment va estar exposat en el Museu de Fogueres des d’el mes de desembre passat.

Les tasques de plantà de “A la recerca del foc” començaran a primera hora del dimarts 18 de juny. “Ho he volgut fer així perquè coincidisca amb el lliurament dels Premis de les Fogueres Escolars i que els xiquets puguen contemplar com va prenent cos”. Està pressupostada en 20.800 euros i suposa una al·legoria, amb un clar component infantil, a la perpetuïtat del foc de les Fogueres a Alacant.

Compartir