L’avinguda Enrique Gimeno de Castelló comptarà amb voreres i carril bici

1200

La remodelació de l’avinguda Enrique Gimeno, a la qual encara hi ha castellonenques que coneixen per ser l’antiga N-340 i la majoria pel port dels seus imponents plataners d’ombra, inicia el compte arrere. L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat les obres d’adequació del tram entre les avingudes de l’Alcora i Ribesalbes que dotaran de voreres i un carril bici a un dels accessos més transitats de la ciutat. I, per descomptat, mantenint el patrimoni arbori.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha subratllat “la importància d’aquesta intervenció urbana que acosta barris, cus ciutat i connecta equipaments com les pistes de Gaetà Huguet o la piscina olímpica amb l’avinguda l’Alcora i el seu entorn residencial. A més, plasma el nou model de ciutat més sostenible i amigable en el qual es passa d’una mobilitat concebuda quasi en exclusiva per als cotxes a una mobilitat compartida amb més protagonisme per a vianants i ciclistes”.

L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat a Pavasal aquesta remodelació per 649.000 euros, la qual cosa suposa una baixa de l’11,11% i un estalvi de més de 103.000 euros sobre el pressupost de licitació. El termini d’execució és de sis mesos a partir de la signatura de l’acta de replanteig, segons ha detallat el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó. Aquesta obra correspon a les inversions financerament sostenibles, que enguany suposaran una inversió de 5,1 milions d’euros.

Marco també ha explicat que “aquesta adequació acabarà amb l’ordenació que encara manté de carretera nacional, solament amb calçada i vorals 24 anys després del seu desviament, per a convertir-se en un vial urbà amb voreres i carril bici que afavorisca els desplaçaments a peu o amb bicicleta d’una manera segura”. L’alcaldessa ha destacat que són nombroses les persones que diàriament recorren aquest avinguda caminant o amb bicicleta per un voral “pel que aquesta remodelació contribuirà a millorar la qualitat de vida de la ciutadania i fomentarà una mobilitat més sostenible”.

A més, segons ha explicat la primera edil, l’execució es farà seguint els criteris d’adequació a les directrius marcades pel pla director del bulevard de la Plana, redactat per la Conselleria de Vertebració del Territori, que amb una longitud de 5,5 quilòmetres connectarà Castelló, Almassora i Vila-real. Per a açò, es genera un recorregut ciclista i per als vianants en el costat muntanya i en l’altre marge s’habilita una vorera, s’ha prescindit de la mitjana prevista inicialment i s’han disposat els arbres en escocells per a garantir una amplària de voreres superior a l’1,20 metres.

D’aquesta manera, quan en el futur s’obtinga el sòl fins als 30 metres previstos per a aquest tram de l’avinguda Enrique Gimeno i es procedisca a l’ordenació conforme al pla director del bulevard, es mantindrà la part central –entre arbres- que ara es remodela i es disposaran en cada marge les calçades laterals, noves voreres i els serveis d’aigua, sanejament i drenatge.
Per la seua banda, el regidor Rafa Simó ha afegit que la intervenció també repercutirà en la millora de la seguretat i contribuirà a calmar el trànsit. Així, ha explicat que s’habilitaran tres passos de vianants, un d’ells elevat en la zona central del tram, per a “reduir la velocitat de circulació i que vianants i ciclistes guanyen seguretat”. Els altres dos passos de zebra se situaran al costat de la rotonda de l’avinguda de l’Alcora, on ara solament hi ha pas per a ciclistes, per a millorar la mobilitat per als vianants d’aquests barris i, l’altre, en la intersecció amb l’avinguda de Ribesalbes –on ara no existeix- i estarà regulat per semàfors.

Compartir