L’Associació Networking Directives Castelló i Eva Alcón, cerquen col·laborar en el desenvolupament femení empresarial

893

L’Associació Networking Directives Castelló, ADCS, ha mantingut avui una reunió de treball, en la seu d’Unió de Mútues, amb la candidata al Rectorat de la Universitat Jaume I de Castelló, Eva Alcón, amb l’objectiu d’estudiar i analitzar futures fórmules de col•laboració en temes de visibilitat i lideratge femení empresarial.

En la trobada, a més de la candidata i catedràtica de filologia anglesa, Eva Alcón, han estat presents per part d’ADCS, la seua presidenta, Gloria Serra, acompanyada d’un nombrós grup d’empresàries i directives representatives de diversos sectors productius de Castelló, entre les quals es trobava Lola Guillamón, presidenta de la Cambra de comerç de Castelló.

Com a principals qüestions, les dones directives i empresàries, juntament amb la candidata a rectora, han coincidit a treballar conjuntament en aquells projectes que tinguen per objectiu promocionar els valors professionals de les dones, així com potenciar i reforçar la seua presència i influència en les empreses i institucions de Castelló.

També han reflexionat sobre la necessitat d’arribar a acords per a fomentar el progrés femení en les estructures corporatives, impulsar la diversitat i la igualtat de gènere en el món empresarial, visibilitzar el lideratge i el talent femení, i potenciar a la dona empresària i professional amb l’objectiu de generar referents femenins en la societat.

Durant el debat, s’ha posat de manifest que només el 26% dels llocs directius a la Comunitat Valenciana estan ocupats per dones, destacant el clar dèficit de dones en l’alta direcció, «a pesar que les dones desembarcarem en el mercat laboral fa molts anys».

El nombre de dones que ocupa llocs directius està molt lluny de ser igualitari, fent-se referència als estudis que demostren que «les empreses que tenen més dones en els llocs de direcció, que creuen en una cultura inclusiva, que tenen equips de direcció diversos, són més rendibles, obtenen majors beneficis, i tenen un millor acompliment».

Per la seua banda la catedràtica i candidata al Rectorat de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha mostrat les cinc línies estratègiques en les quals basa la seua candidatura a Rectora, manifestant el seu compromís per «augmentar la connexió amb el teixit empresarial castellonenc» fomentant l’apoderament professional de les dones, el potencial professional i el lideratge femení «perquè les dones tinguen majors oportunitats d’accedir als llocs de direcció i presa de decisions».

A pesar que queda molt per recórrer, Alcón ha apostat per passar a l’acció, «visibilitzant la capacitat de les dones per a liderar projectes, empreses i institucions» i treballant per a «augmentar el percentatge de dones en les juntes directives, en els consells d’administració, en el govern de les institucions», aprofitant així el coneixement, el talent i la formació de les dones en les empreses.

ADCS és una associació d’empresàries i directives que tenint com a nexe d’unió la província de Castelló, col•laboren entre si per a potenciar el networking, compartir i intercanviar experiències i coneixements. Té per finalitat fer visible el talent i el lideratge femení, per a contribuir a la consecució d’unes organitzacions i una societat més sostenible i de suport a les futures generacions.

A més ADCS és un think tank en el qual les professionals i empresàries de Castelló reflexionen sobre els assumptes econòmics, empresarials i socials de la nostra regió, convertint-se en plataforma per al desenvolupament de la dona castellonenca en el món empresarial.

Compartir