Las Naves reuneix l’ecosistema tecnològic de la Comunitat Valenciana

2436

Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, acollirà dissabte que ve, 11 de maig, una trobada, gratuïta i d’accés lliure, en què professionals del desenvolupament de software compartiran els seus coneixements i experiències amb estudiants i membres de la comunitat tecnològica interessats a millorar les seues habilitats.

El regidor d’Innovació, Roberto Jaramillo, ha ressaltat la importància d’esta trobada «que, per una part, fomenta sinergies i ajuda a informar sobre tecnologies emergents que poden ser d’utilitat a la ciutadania, com el software lliure, la tecnologia ètica o la intel·ligència artificial en l’agricultura i, per una altra, poden apoderar totes les persones per a fer front a amenaces de ciberseguretat o privacitat».

El VLCTechFest és una jornada per a descobrir, connectar i compartir en un format de conferència amb diverses ponències simultànies. Hi haurà xarrades de diferents temàtiques, amb temps per a preguntes i espai per al networking. Així, des de les 9:30 del matí fins a les 18:30 hores de la vesprada les persones assistents, tant professionals del sector com persones apassionades o aficionades de la tecnologia, podran assistir a xarrades sobre intel·ligència artificial en l’agricultura, realitat virtual i augmentada, videojocs diferents per a un públic divers, software lliure i tecnologia ètica, enginyeria del caos, programació i especulació financera, privacitat i intimitat, ciberseguretat i bretxa de gènere en les TIC.

Entre els ponents es troben membres de les comunitats ValenciaJS, PHP Valencia, Agile Levante, Associació GNU Linux Valencia, Hackerspace València o Women Techmakers Valencia. Enguany, com a novetat, hi haurà ponents de tota la Comunitat Valenciana i també hi haurà activitats per al públic infantil que podrà aprendre a programar amb Scratch, a navegar per internet de forma segura o construir un cotxe per a fer-hi carreres.

«Es tracta d’un festival on el focus està en la participació, per la qual cosa l’accés serà lliure fins a completar l’aforament. La primera edició de 2018, celebrada també al centre d’innovació Las Naves, va ser tot un èxit i més de cent setanta assistents van passar per VLCTechFest», ha explicat Jaramillo.

Compartir