L’aquari de la Plaça Nova d’Alacant tindrà una ludoteca i pantalles després de la reforma

815

L’Ajuntament d’Alacant convertirà l’aquari de la Plaça Nova en un espai d’educació mediambiental interactiu i *ludoteca, amb el suport de grans pantalles en la seua part exterior on es projectaran documentals i continguts d’interés municipal. El projecte, que compta amb un pressupost que ronda els cent mil euros i un termini d’execució d’un mes, permetrà desenvolupar una programació permanent amb activitats i tallers amb l’objectiu de dinamitzar aquest espai per als vianants del centre tradicional de la ciutat.

El regidor d’Infraestructures, Israel Cortés, ha comentat que “el nou projecte permetrà dinamitzar l’activitat en aquest punt neuràlgic del centre tradicional, amb una programació permanent que inclourà des de la passada de documentals sobre el medi ambient de la ciutat o en les nostres costes, així com altres continguts d’interés municipal, a més de tallers i un altre tipus d’iniciatives d’educació ambiental”.

Descripció del projecte
El projecte consisteix a convertir l’edifici de l’Aquari de la Plaça Nova en un equipament interactiu dirigit al desenvolupament d’activitats d’educació ambiental.

Aprofitant l’immoble i una vegada desmuntat l’interior de les instal·lacions de l’antic aquari, l’edifici es converteix en una sala biblioteca-*ludoteca de contingut mediambiental i d’interés municipal, en el qual a més de difondre continguts relacionats amb el medi natural i la sostenibilitat urbana, fonamentalment sobre el medi marí i la gestió de l’aigua, es puguen desenvolupar activitats educatives, tallers, xarrades, etc. dirigides tant a la població infantil com al públic en general.

A més, l’edifici disposarà de pantalles electròniques que permetran exhibir vídeos relacionats amb la reserva marina de Tabarca, la contaminació del medi marí, la pesca a la província d’Alacant, el canvi climàtic, la gestió integral de l’aigua, etc. Els continguts i activitats estaran controlats i dirigits per la Regidoria de Medi Ambient amb la col·laboració d’altres entitats com a Aigües *Municipalizadas d’Alacant, Universitat d’Alacant i Miguel Hernández d’Elx, institut d’Ecologia Litoral, etc.

Cortés ha explicat que “el projecte compta amb la col·laboració d’Aigües *Municipalizadas d’Alacant, amb qui s’ha arribat a un acord per a l’adquisició i posada en funcionament de les pantalles electròniques d’alta resolució, per mitjà d’un conveni de col·laboració que està en fase de redacció”.

Les obres de condicionament de l’edifici actual de l’aquari a la biblioteca-*ludoteca inclouen la demolició i desmuntatge de les instal·lacions interiors dels antics tancs d’aigua de l’aquari, substitució del paviment interior de l’edifici, col·locació de portes d’entrada posterior i frontal condicionament i moblat interior, instal·lacions i el condicionament de l’espai de l’àgora existent enfront de la façana de l’edifici, amb un pressupost aproximat de 100.000 euros. Aquest projecte s’ha inclòs en la relació d’inversions sostenibles de l’exercici 2019 per part de la Regidoria d’Infraestructures.

Corts ha explicat que “l’objectiu d’aquest projecte és convertir l’Aquari de la Plaça Nova en un referent a la ciutat per a la difusió dels valors mediambientals d’Alacant i per a la dinamització de la vida de la Plaça Nova mitjançant la realització d’activitats lúdic educatives de temàtica mediambiental”.

El nou projecte sorgeix després del trasllat dels últims peixos després dels problemes de manteniment de l’anterior instal·lació, que posava en risc la sostenibilitat de l’aquari i que va ocasionar reiterats episodis de mortalitat de peixos.

Compartir