l’Antiga Fàbrica de Tabacs d’Alacant acollirà la nova Oficina d’Informació i Comunicació de la EDUSI Las Cigarreras

660

L’Ajuntament d’Alacant obrirà a principis d’octubre les noves oficines tècniques de la EDUSI Les Cigarreras, que estaran situades en el Claustre de l’Antiga Fàbrica de Tabacs, on a més està previst posar en marxa un nou centre descentralitzat de l’Agència Local per a assessorar i formar a persones desocupades i emprenedors, un punt d’informació i comunicació sobre les iniciatives EDUSI, una sala polivalent per a associacions i un aula d’innovació tecnològica en la qual es posaran en marxa programes periòdics d’alfabetització digital per a la ciutadania.

L’edil de Coordinació de Projectes, María Dolores Padilla, ha ressaltat que “aquesta oficina forma part del projecte de dinamització urbana de la *EDUSI Les *Cigarreras, que té per objectiu la millora dels barris d’aquesta àrea d’influència: Carolinas Baixes, Mercat, Sant Antón i Campoamor”.

El Consistori alacantí, a través del servei de Coordinació de Projectes, va anunciar el mes de juliol passat l’obertura d’aquesta oficina tècnica durant una reunió amb les entitats socials alacantines que col·laboren en els processos participatius de decisió. Com es va avançar llavors, aquest espai funcionarà en el Claustre de l’Antiga Fàbrica de Tabacs. Així mateix, la inauguració de la nova oficina està prevista per a principis del mes d’octubre.

Per la seua part, Padilla ha explicat que “aquesta oficina estarà dedicada a l’atenció presencial dels veïns que sol·liciten informació i aclariments sobre l’estructura i funcionament dels projectes EDUSI Las Cigarreras”.

Servei d’atenció a aturats i emprenedors

A més, per a la posada en marxa del servei d’atenció a emprenedors i aturats, integrat en les noves oficines tècniques de la EDUSI Las Cigarreras i descentralitzat de l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social, el Consistori ha contractat a quatre professionals que gestionaran activitats de formació, orientació laboral i assessoria a emprenedors així com de divulgació informativa i suport administratiu.

L’oferta formativa en aquestes oficines s’ajustarà a les característiques i específiques de la zona, i el primer curs programat allí és el de “Auxiliar d’escenografia”, una proposta que busca tant adequar-se al lloc on s’impartirà com aprofitar els recursos d’aquest. Els veïns dels barris inclosos en l’àrea EDUSI Las Cigarerras tindran preferència d’inscripció, encara que qualsevol usuari podrà participar si hi ha vacants.

Compartir