L’alcaldessa de Castelló insta al sector tauleller a mantindre l’afany innovador per a guanyar en competitivitat

1331

L’alcaldessa destaca la rellevància de la fira Cevisama per a exposar al món el desenvolupament industrial de Castelló

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, qualifica la ceràmica com “un dels pilars fonamentals” per al desenvolupament industrial, social i cultural de la capital i de la província. Marco reconeix el “avanç extraordinari” assolit pel sector en les últimes dècades i insta a mantindre l’afany innovador per a guanyar el futur”. “La ceràmica ha sabut adaptar-se a les crisis econòmiques i als canvis dràstics a través de la innovació, la base de la competitivitat”.

En aquest sentit, l’alcaldessa destaca la rellevància de la presència en fires com Cevisama, que s’inaugura aquest dilluns, per a exposar als mercats exteriors el desenvolupament industrial de Castelló. “L’Ajuntament donarà suport al sector, perquè el que és bo per al taulell és bo per a l’economia i, per tant, és bo per a la ciutat”, ha apuntat.

Marco destaca que el Govern municipal ha ampliat en els últims anys els usos urbans de la ceràmica i un dels reptes que planteja és convertir l’espai urbà en un lloc d’innovació a través de la ceràmica. La usabilitat del material ceràmica, a la seua manera de veure, ho fa idoni per a l’aplicació en l’obra pública. El producte ceràmic està present en els projectes d’inversió pública impulsats per l’Ajuntament en els últims quatre anys, que en el seu conjunt superen els 90 milions d’euros.

“Castelló és un aparador de la millor ceràmica”, exposa Marco, qui destaca la singularitat arquitectònica que ha aportat el producte tauleller amb edificis com el Palau de la Festa, la Facultat de Medicina, el Paranimf, l’Espaitec, entre molts altres. A més, dels usos innovadors implantats en la via pública, com les parades del Tram amb bancs calefactors, jocs interactius, semàfors i passos de zebra intel•ligents i revestiment en instal•lacions esportives que absorbeixen l’òxid de nitrogen.

No obstant això, l’alcaldessa ha traslladat la seua voluntat de “anar més enllà i potenciar les funcionalitats de la ceràmica, tant de la seua part artística com moderna”. “L’Ajuntament continuarà desenvolupant més projectes que augmenten el benestar de les veïnes i veïns, que aporten bellesa al nostre entorn i que incentiven la creativitat i la capacitat empresarial”. “La ceràmica ha sigut i és un emblema de Castelló i continuarà sent-ho”.

Compartir